Sources Unlimited Offices

Sources Unlimited Offices

Architect
Hiral Jobalia Studio
Location
Mumbai, Maharashtra, India
Project Year
2017
Category
Offices
© Photographix | Sebastian + Ira
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersiGuzzini
Furniture ManufacturerRimadesio
ManufacturersXal GmbH
Furniture ManufacturerGiorgetti S.p.A.
ManufacturersLED LINEAR

Product Spec Sheet
Manufacturers
Furniture Manufacturer
Manufacturers
Furniture Manufacturer
Manufacturers

Sources Unlimited Offices

Hiral Jobalia Studio as Architects

Sources Unlimited, had an elementary yet precise brief when they decided to design their corporate office. The brief was to design a space which embodies to act as a showcase of their luxury products (Furniture, lights and accessory) and also serve as an effective workspace for the team.

 

HJ Studio, took this brief and created a subtle design mark while optimizing the function of the office space. The first step to the design was to carefully, consider the space and derive space efficient solutions with meticulous detailing that could optimize the client’s requirement.

 

This design concept translated into a comfortable decor with neutral colours where the use of colour has been primarily attributed to complement the décor.

 

The design approach was geared towards conceptualizing the project through dialogues and conversations with the client. A productive dialogue and the inherent understanding and design ability of Hiral Jobalia became the threshold of this design.

 

The most challenging aspect of the project was that it had to be Vaastu compliant where different zones had different colours and material palette, hence beige and the grey colour palette was attributed to the entire workplace. Lighting was a very integral part of the entire design strategy. Use of accent and task lighting as per design specifications were used in the material room and conference room so that the exact colour temperature of the display products could be determined.

 

Lights were sourced from Igguzini, LED Linear, XAL etc. Coloured veneer and matt copper panels from DeCastelli in director’s cabin and stone veneer in staff area forms some of the design highlights. Chidori wood joinery (traditional Japanese art) at the entrance of the office and a metal screen used in front of the fabric panel in the conference room are many elements that lend a distinct character to space while the lounge and informal director’s desk form a design identity. Also in the reception area, a linear desk was suspended to give a floating effect thus making that particular area visually larger.

 

With the focus on minute detailing and innovative utilization of materials, the designers finally translated the imagination into a subtle yet vibrant design where the staff and the directors enjoy their day at work in relaxed spirit.

Share or Add Sources Unlimited Offices to your Collections
Project team
nhow Hotel Berlin
next project

nhow Hotel Berlin

Bars, Hotels and Restaurants
Berlin, Germany - Build completed in 2010
View Project