The Commons Coworking

The Commons Coworking

Architect
Siren Design Group Pty Ltd
Location
Chippendale NSW, Australia
Project Year
2019
Category
Offices
Skyline Creative

The Commons Coworking

Siren Design Group Pty Ltd as Architects

 Siren Design was appointed by The Commons to create another co-working space for the expanding company. Located in Chippendale, the Sydney Central site spans over a 3-level tenancy.

 

The brief for the project was to design a space that reflects the values of The Commons; promoting and encouraging a sense of community, creativity, productivity, wellness and sustainability, through biophilic and human centred design.

 

Siren Design wanted to highlight original features of the warehouse and celebrate the history and character of the building, by exposing the raw brick and layers of old paint work from the past. Ply timber and planting, along with a subtle colour palette creates a relaxed and welcoming environment.

 

The spatial layout and design encourages interaction and connection of like-minded community members that share the communal spaces. Housing a variety of wellness facilities & communal areas, including an entry hub with a coffee bar, an internal meditation garden, a yoga studio, an outdoor terrace & basketball court, along with shower amenities and library. Open plan dedicated work spaces, private offices of varying sizes, quiet rooms, phone booths, as well as a range of formal and casual meeting spaces cater to the diverse style of members businesses and their functional requirements.

Share or Add The Commons Coworking to your Collections
Project team
Ronald McDonald Centre
next project

Ronald McDonald Centre

Sports Centres
Amsterdam, Netherlands - Build completed in 2010
View Project