Specifier · Let manufacturers think along with the materialization of your project
The F.Forest Office

The F.Forest Office

Architect
Atelier Boter
Location
Linbian, Linbian Township, Pingtung County, Taiwan | View Map
Project Year
2021
Category
Offices
James Lin

The F.Forest Office

Atelier Boter as Architects

The F.Forest Office is located in the fishing village of Qifong in Linbian, south of Pingtung, where 98% of the population is composed of retired elders. Started by a young local, the F.Forest Team aims to enliven the old village by organizing local tours and events to attract more incoming visitors and understanding of the local village.

We intend to apply the "regressive" technique in the design of the office to balance between tranquility and disturbance, as well as impermeability and porosity of the fishing village, to find versatility in various aspects in different contextual conditions.

Situated on the street corner facing south, the office space is adjacent to the entire row of residential verandas; shadow spaces formed by offsetting the entrance door on each residential unit, the veranda is a gathering spot where everyone sits and chats freely. The liveliness of the fishing village often begins in the evening, just as the sea and land breezes blow.

We interpret the so-called "continuity" in architecture into the continuation of "behavior"; the addition of a relatively open cement patio next to the row of verandas intends to provoke gathering of nearby residents. The chaos in the office inside and the tranquility of the platform outside become a part of the cultural dynamics of the village. As climate shapes a city, the users shape architecture.

The interior space area of 53 square meters is designed to contain an 8 people work space, a 20 people classroom and a kitchen. As the original building does not have any square corner, an angled wall mounted tabletop between the kitchen and the work space guides the entire space division, which turns the work space and classroom into a rectangular shape that is better for space organizing that easily accommodates furniture of various forms.

In order to increase the flexibility of the open space, we used fabric curtains as a soft partition to make it convenient to combine the work space and classroom into a 30 people banquet dining space. A serving hatch is added on the partition wall between the kitchen and the open space to increase efficiency while serving dishes for the banquet. On weekdays when the curtains are pulled up, the straight line of the space ends in an arc, aptly defines private and public spaces; on weekends when the curtains are open, the transparency of the open space attracts space sharing from the neighbors, and the space becomes a community.

We use ordinary plywood as the dominant interior wall finish to create a homely atmosphere. As the transparent glass windows allow the interior to be clearly visible from the streets, the urban landscape does not stop at the building; it continues the landscape with wooden materiality instead of the cold iron outer wall.

As an attempt to extend the structure of the Taiwanese style community center, we replace the ordinary community center that only opens at specific occasions with a “regressive” intention, opening the space to daily life, in hope that the energy in the fishing village that has been accumulated by the F.Forest Team can be transformed through language and action, redefining a public space.

 

Material Used:
1. Wall finish: Plywood
2. Soft partition: Cotton fabric, Hannalill, Ikea

Share or Add The F.Forest Office to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Cotton fabricIKEA
Product Spec Sheet
Cotton fabric
Hannalill by IKEA
Backwater
next project

Backwater

Private Houses
Wroxham, Norwich, Norfolk NR12 8TP, UK - Build completed in 2016
View Project