Specifier · Let manufacturers think along with the materialization of your project
The Nature Conservancy Boulder Office

The Nature Conservancy Boulder Office

Designer
Stantec
Location
Boulder, Colorado, USA | View Map
Project Year
2019
Category
Offices
David Lauer
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
FlooringInterface
Interior furnitureTeknion
Interior lightingAccord Lighting
Acoustical CeilingsArmstong
Interior lightingLindsley Lighting
Interior lightingMark Architectural Lighting

Product Spec Sheet
Flooring
Interior furniture
by Teknion
Interior lighting
Acoustical Ceilings
Interior lighting
Interior lighting

The Nature Conservancy Boulder Office

Stantec as Designers

The Nature Conservancy in Colorado wanted to reimagine their existing 16,000-square foot interior environment and create a modern workplace that embraces a sense of mission, hope, urgency, and achievement. They collaborated with the Stantec team to create a space that reflected the local community.

Situated in the heart of Boulder, the office is located within walking distance of several restaurants and shops and is easily accessed from the bus route and e-bike station in the park adjacent to the building.

Stantec designers drew inspiration from The Nature Conservancy’s 70 years of commitment to sustainability. The design includes natural and artificial lighting, natural features, and a wellness room to support employee well-being.

The interior design reflects the Rocky Mountain backdrop and supports a range of working styles. The new space offers mobile and nesting conference tables and chairs, a room reservation system, and a variety of furnishings for different spaces to encourage people to move throughout the building. Employees have both visual and physical access to the natural environment and the Boulder community.

 The stairwell features a colorful three-story mural of the iconic Boulder flatirons. The stairwell is a great connector through the three-story office building. It is completely visible from the exterior through the glass curtain wall, which offers ample natural daylight and views of the outdoors from the inside.

 

Material Used:
1. Flooring: Carpet, Interface
Wall Tile Backsplash, Modwalls
2. Interior lighting: Suspended Linears, Mark Architectural Lighting
Square Down Lights, USAI Lighting
Decorative Pendants, Accord Lighting
Work Café Pendants, Lindsley Lighting
3. Interior furniture: Teknion Systems 
4. Furniture Dealership: Projex 
5. Acoustical Ceilings, Armstong
6. Woodworks Ceilings, Armstrong
7. Countertops, Samsung Staron

Project Credits
Designers
Photographers
House COVE(R)
next project

House COVE(R)

Private Houses
Bang Phli District, Samut Prakan, Thailand - Build completed in 2021
View Project