The Sliding Shelter

The Sliding Shelter

Architect
christophe benichou architectures
Project Year
2019
Category
Pavilions
© Christophe Benichou

The Sliding Shelter

christophe benichou architectures as Architects

"The Sliding Shelter" is an isolated refuge amidst vast snowy slopes. Its inclined geometry hugs the topography as much as it contrasts by its abstraction. After the precarious balance of The Tip-Box, The Sliding Shelter suggests a motionless slip towards freezing depths below. Both structures may question the place of man in his environment and the future of this cohabitation.

 

Upstream, a thermal airlock welcomes the visitor and serves as a temperate storage space. Like a greenhouse, it preheats the rest of the building, an open volume subdivided into a succession of platforms that reveal the slope and house the different functions. These cascading terraces end with a dizzying plunging view: a warm and cozy observatory on melting ice.

This story is available in multiple languages
Share or Add The Sliding Shelter to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

Multinational Insurance Firm
next project

Multinational Insurance Firm

Offices
Stamford, CT, USA - Build completed in 2020
View Project