Tytocare Offices

Tytocare Offices

Architect
Mali Fintz Design
Location
Netanya, Israel | View Map
Project Year
2019
Category
Offices
Uzi Porat

Tytocare Offices

Mali Fintz Design as Architects

Architectural Design for a growing high-tech medical company

The company: Tyto care LTD, a high-tech medical company that has created a ground breaking Medical Device – makes it obsolete to get the medical clinic, the Patient is checking himself with a special Device and the diagnosis and the treatment is given thru the application from the doctor.

 

The challenge: the company is in growing stages and they want to move to a new bigger space, a location that can accommodate the growing number of workers, and that fits the values of the company and their organizational culture.

The location: about 3000 square feet, Poleg industrial area, Netania

The budget: 1000 NIS for a square feet

The timetable: 4 month

The project consists of four predominate areas:

  1. Open space, which receives an acoustic treatment, for workers and managers alike.
  2. Conference rooms both big and small.
  3. Other sitting areas – booths, phone booths
  4. Lounge – a shared area for work, relaxation,eating and meetings.

The road there: the moment I entered the Amot Investments building situated Poleg industrial area in Natania, I recognized that the space in the then logistical warehouse and its industrial distinctive look would fit the client perfectly; I immediately understood the architectural and designing challenge that is ahead.

 

The goal:  to create an open space that has a fresh and exiting look, an open space that is functional and adjusted the working needs of the company, making the connection between the workers and the space that fits their inclusive organizational culture but in a look that excites for people that are present in it.

 

The design: we chose to go with an up-to-date original and distinctive look that goes outside the boundaries of conventional office look. Both with a game with heights in the space, the use of monochromatic calm colors, the combinations of raw materials, unorthodox sitting arrangements, special sitting areas that help in the creative process that is high-tech today.

 

For me as a designer, the challenge was to create a harmony between the off-putting height that gives off a powerful yet distant feeling and the creation of worm and embracing areas. To turn the experience of being in the space as a celebration of freedom – a freedom to choose where to work and with who to work – at my desk or in one of the private booths or go all in and work in the common area. Is it in the worm embrace of a low ceiling or in the towering high ceiling of the open area.

 

Material Used :
1. Plywood – sitting main area
2. Iron - partition between cafeteria and working spaces
3. Concrete – floor – in all the passage and main area
4. Synthetic Carpet Tiles – in all the working spaces
5. Acoustic board – hang from the ceiling – mail area
6. Green wall- decomoss - partition between cafeteria and working spaces
7. Parquet floor – floor for all the meeting rooms
8. Glass – partition and doors in all the close rooms
9. Steel – for the staircase and the barrier
10. Wooden wool – for acoustic ceiling

This story is available in multiple languages
Share or Add Tytocare Offices to your Collections
Project Credits
Het Platform
next project

Het Platform

Offices
Moreelsehoek, Utrecht, Netherlands - Build completed in 2020
View Project