Vejlands Alle

Vejlands Alle

Architect
Henning Larsen
Location
Ørestad, Denmark
Project Year
2010
Category
Offices

Vejlands Alle

Henning Larsen as Architects

In interaction with the green landscape, the office building in Vejlands Allé reflects the transition between the residential suburb and the large-scale buildings in Ørestad Fælled.


The building is situated adjacent to the Metro making room for a green landscape in front of the building. With its deflection from the straight line of the Metro, the shape of the building accentuates the Metro’s change from underground massif to open elevated railway.


In front of the main entrance, the parking facilities elegantly fit into the green landscape, which is demarcated by the hill at the corner of the square Eksercerpladsen and Vejlands Allé. The hill functions as a green gathering point with trees and connects the cycle track north of Vejlands Allé along the Metro with the south-going cycle track along the canal.


The facade relief of the building creates a beautiful pattern and provides the building with a vibrant expression. The facade is clad in natural slate and with window openings placed in horizontal, continuous sequences around the floors of the building, which provide the entire building with an ample inflow of daylight.

Share or Add Vejlands Alle to your Collections
Project team
Singapore University of Technology and Design
next project

Singapore University of Technology and Design

Universities
Singapore, Singapore - Proposed in 2015
View Project