Vernier Stadium

Vernier Stadium

Architect
STENDARDO MENNINGEN ARCHITECTES
Location
Vernier, Switzerland
Project Year
2019
Category
Sports Centres
FEDERAL STUDIO

Vernier Stadium

STENDARDO MENNINGEN ARCHITECTES as Architects

Following a sharp increase in the demand for sports facilities, the Vernier Stadium, located in Geneva mandated our firm to design and deliver the extension of the changing rooms. Facing the playing field, the extension of the building is located on the ground floor and contains 12 changing room and all the necessary facilities. The building reveals the repetition of the premises it hosts and expresses the simplicity and rationality of its implementation. A unifying cover opens generously on the sports fields and distributions all the locker rooms. It serves multiple purposes such as providing an area of fluid passageway, a convenient meeting point and an area for shade in the summer time. It is the link between the entire building. Repetition and rigor crystallize through the prefabrication of concrete elements interrupted by the same 17 aluminium doors. Seemingly symmetrical, the extension reveals, at a second glance, the slight variations due to programmatic specificities. Cloakrooms that follow each other along a unifying cover. The simplicity of the implementation, the rationalization of the elements of construction and the ratio between raw material and finished material are all themes that are guided in the reflection.

Project team
Masdar Institute campus
next project

Masdar Institute campus

Universities
Abu Dhabi, United Arab Emirates - Build completed in 2010
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter