Warehouse Renovation

Warehouse Renovation

Architect
Yabashi Architect & Associates
Location
Saga, Japan | View Map
Project Year
2016
Category
Warehouses

Warehouse Renovation

Yabashi Architect & Associates as Architects

The existing steel warehouse had to be converted into a gallery that could be used for exhibitions, and needed a bazaar space held every two months. Based on the idea that the required space is different, we considered inserting two shelves in the warehouse to create two spaces.

 

This structure creates two spaces. White abstract square space, the alley-like space created by it. figure and ground are switched using each space. If you use a square gallery, the surrounding area will be a foyer or museum store. On the other hand, in the case of a bazaar using alleys, the gallery is a square foyer.

 

Shelf walls at the boundaries of different spaces create a new context. It functions as a place for rich regional exchange.

Share or Add Warehouse Renovation to your Collections
Project Credits
GUMMI'S 40SQM
next project

GUMMI'S 40SQM

Apartments
Sólvallagata, Reykjavík, Iceland - Build completed in 2020
View Project