Specifier · Save time: Make one inquiry to multiple manufacturers.

Warp Studio

I IN as Architects

A new type of office space by Mitsui Fudosan Co., Ltd. used by company members for various independent projects. Different office style was required for the design of the new business of the well known Japanese company. The space had to differ from the usual office space, where usual atmosphere would be for the people to work at their desk. In the context of several projects and group of people working together at the same time, the aim was to make people from different teams feel like sharing a single space.

The entire office is a large open space with a large sunken sofa area that is positioned in the center, where the workers can spend their time as they like and work as they prefer - either on the large sofa, desk area or corner coffee table with a view of the city. The point was to create an office where people can truly relax and spend their time in freedom, in the essence of feeling in their own house which was taken into inspiration and applied to all common spaces, such as living or dining environment. To create a place, where people can feel the future, technology in the interior that embraces everyday life has been used as a way of expressing newness.

High-resolution screen with high-output images flowing in the center of the office, emits color-lit images throughout the whole space. By blurring the boundaries between the image and the reality, I IN aimed for an expression that symbolized the true future. The walls, pillars and kitchen counter are finished with a plaster material with a soft texture, adding gentle atmosphere to the space, while emphasizing the boldness of the solid materials. Custom-designed desks and sculpturally-shaped dining tables, create a pleasant contrast with the wall finishes with close feeling to the human touch.

In contrast to the open space, the meeting room, which is surrounded by a plastered curved wall with soft shading, the space is much more quiet and the design reflects its' calmness. Through the glass, using characteristic color gradation, slight colored light flows into the room. By rebuilding light, shape, materials and the way people spend their time at work, the whole office became a comfortable space, while presenting a new view of the future.

 

Material Used :
1. Wall - Stucco - NISHIZAWA KOGYO
2. Floor - Ceramic tile - OLL Standard
3. Carpet - Resource International
4. Table - Wood - Timbercrew
5. Glass partition - Custom made color gradation glass - Miyakichi Glass 

Share or Add Warp Studio to your Collections
Project Credits
Architects
Lighting design
Product Spec Sheet

ElementBrand
Table - WoodTIMBER CREW
Product Spec Sheet
Table - Wood
Villa R&V II
next project

Villa R&V II

Private Houses
Cambrils, Spain - Build completed in 2019
View Project