Wellness Center

D·Lim Architects as Architects

The wellness center is a small public building, at only 70m2. The building, shaped like a box, provides both an exhibit and resting space for hikers visiting the Odo Mountain in Gyeongsangnam-do, Korea. It is centered evenly around a narrow outdoor area, and creates two simple but functional paths on either side. The outdoor area subtly lights the indoor area, providing the right amount of light to each section. In the small exhibit section showing a promotional video for the surrounding county, the light is adequately dim. On the other hand, the "healing house" that serves as a resting place for hikers is always lit up by the view of the nearby creek.

Forty metal grates, 4m tall and 1m wide, cover the exterior of the building. It is as simple in material as it is in shape. The metal will absorb the flow of time. It starts black, but will turn a bright orange until settling into a burnt orange. As the surrounding Odo mountain passes through each season, the building too will always evolve.

 

Material Used :
1. Facade cladding: THK2.3 weatherproof steel plate, Samilkongyoungeng / exposed mass concrete
2. Doors: Folding Door, JK Aluminium
3. Windows: THK24 low iron transparent glass

Share or Add Wellness Center to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

Gabriele Colangelo
next project

Gabriele Colangelo

Shopping Centres
Shanghai, China - Build completed in 2020
View Project