Cottage

An overview of projects, products and exclusive articles about cottage

Projeto • By 33BY ArchitectureCasas Particulares

SOPOT house

The project was designed for a young family of 4 people. The house was conceived as a country house with modern planning solutions of high comfort. There is a garage for 3 cars, a utility unit, a rough kitchen, and a large outdoor garden with swimming pool and BBQ area. 33bY Architecture The ground floor has a public function and there is a large two light living room, kitchen with dining area and guest bedroom. On the first floor there is an intimate area which includes 2 children's rooms, a master bedroom with a separate bathroom and wardrobe, and access to the terrace. The facade is made of clinker bricks nelissen bricks and hpl panels Gentash. Reflective structures by Reynaers 86 series. 33bY Architecture 33bY Architectur... Mais
Light shape
Riverside face
Entrance gap
Vertical rhythm

Projeto • By studio mojo architecturePavilhões

hidden face

The cabin echoes our early construction experiences. Here, we are developing the shelter around a unique material: wood. The material allows integration and discretion in the landscape. The rhythm is mimetic. The composition is enough to shelter from the wind, looks, or rain. This simple gesture creates a limit, an invitation and a panorama. The trees and the shelter don’t touch each other but interact and create vertical and horizontal limits. Caption The gap in between the two walls invites the walker to enter the shelter. Inside, the atmosphere is warm, you can stand, sit, lie down, rest. The trees foliage filters the sun rays. Our imagination is summoned, reminds us of childhood memories. Sitting, leaning against the wall, o... Mais

Projeto • By MicroclimatCasas Particulares

Cartier House

A hyphen between past and present, the Cartier project is a testament to a couple’s dedication to honour the architectural heritage of a quaint cottage in the Plateau Mont-Royal by giving it a second life. Compact and nestled on a city lot with restrained proportions, including a narrow lateral passage and a small green inner courtyard, the original house presented some challenges for its expansion. Meeting the clients’ desire to connect the indoor spaces to the exterior spaces without losing the home’s existing charm and intimacy would be no small feat. The architectural response thus articulated itself around a balance of old and new with conservation and modernization treatments of the exterior facades and of the home&... Mais

Projeto • By 33BY ArchitecturePaisagem residencial

BST House

Total: 800 m².Plot 1.50 hectare ⠀  Can you reveal the name "BST House"? What is the reason for the name, what is the associative row in the name? BST is an abbreviation for "Binary search tree", our client works in IT + house is located on a 1.5 ha forest plot, by associating these two facts we got this name. Could you tell us more about the customers' wishes in terms of style and functional solution? How did you get to know them? We got to know our customers thanks to our past projects in Bucha. The client observed a couple of our realized objects in his neighborhood and liked it. This is a young progressive family that travels a lot. Their main wish was to get a house + a guest house with a garage in a modern style and to p... Mais

Projeto • By Solares ArchitectureCasas Particulares

Kahshe Lake Cottage

The story of Kahshe Lake Cottage started in 1987, when the parents of Solares’s own Tom Knezic bought the water-access property and built a small bunkie as a temporary shelter. Their goal was to then design and build their dream family cottage. When the 1989 recession hit, their plans went on hold. In 2015, Tom’s father passed away, and his mother decided that it was time to finish what they had started. The bunkie still sits on the original property, surrounded by outdoor projects created over the years, including the firepit, slack lines, bike trails, even a hammock zone. The new cottage is sited on the neighbouring property to the north, acquired more recently for this project. The site is full of forest and Canadian Shield... Mais

Projeto • By LAVA ArchitectsLojas

The Dream Lab

The "Dream Lab" transforms a 1830s cottage in Parramatta - a former lolly shop - into a dream-like, fluid, continuous space for writing workshops and storytelling to encourage creativity in kids in western Sydney. LAVA and the Glue Society have collaborated again to create a visionary space for the Story Factory, a not-for-profit creative writing centre for young people.   Chris Bosse, director of LAVA, said: “The architectural concept was to connect the four separate rooms in this heritage building with a continuous ribbon, to promote creative thinking with non linear solutions. Like pouring a bucket of creativity into the spaces, it flows throughout the rooms and splashes out onto the street.” ‘Dream Lab’ br... Mais

Projeto • By Caleb Johnson StudioCasas Particulares

Pest Cottage

A new generation reimagines a piece of family history – Pest CottageOn-site of the family compound was a former work shed that had been converted into a sparse, yet beautifully located cottage, fondly reserved for unruly grandchildren to let loose. The latest generation to oversee the grounds saw potential to make the little retreat something modern and much more comfortable. The goal was to renovate the space without losing the original character or designing over family nostalgia.   Choosing moments that matter mostA very tight budget required being selective with changes that would have the greatest impact within the 950 sq ft space. Doors and windows were enlarged, allowing both light and views to become more prominent... Mais

Projeto • By Pierce WideraCasas Particulares

THORNBURY RESIDENCE

Uma modesta casa de campo eduardiana em uma rua tranquila no subúrbio de Melbourne em Thornbury foi transformada em uma casa de família espaçosa e cheia de luz.   O objetivo do projeto era manter o charme original da casa de campo enquanto a transformava em uma casa funcional e convidativa.   A configuração interior existente foi reorganizada em um arranjo mais funcional: o quarto principal na frente da residência foi mantido, mas um novo banheiro foi adicionado para fornecer comodidades adicionais. Mais dois quartos estão empilhados ao longo da planta baixa linear longa e estreita, seguidos por um banheiro familiar e uma lavanderia escondida.   O elemento chave do design... Mais

Projeto • By Loader MonteithCasas Particulares

The Shieling

Internal rearrangement and extension to a historic cottage in a beautiful rural conservation village.   What was the brief? Having recently bought this charming old cottage in the heart of Fintry’s conservation area, our clients’ initial aspiration was to create a glass box pointing at the view: the Campsie Fells.   Together, we decided on a warmer solution to building in rural Scotland. We looked at the roof as a piece of Origami, with a glass clerestory below – protecting those views the homeowners were keen to elevate   What were the key challenges? Early liaison with Stirling Council Planning Department led us to a proposal that preserved elements defining the conservation area, like the white ha... Mais

Projeto • By Cupa PizarrasCasas Particulares

Maison CP

Reinterpretation of traditions: building a house in Baden (France) The French municipality of Baden, located in the heart of the Gulf of Morbihan Regional Natural Park, offers a quality of life that is hard to find. In order to preserve and highlight the cultural and natural heritage, the buildings are obliged to follow strict regulations. Therefore, the main guide when designing this project by l’Atelier d’Ici was the compliance with existing rules. The developers and owners also had a couple of key ideas of their own: a contemporary house with plenty of light and large volumes of space.Twisting the tradition The local requirements dictate a number of the characteristics of the traditional cottages in this area of the French... Mais

Projeto • By RX ArchitectsCasas Particulares

Old Redford Cottage

Old Redford Cottage is a 16th Century thatched farm cottage located in Peasmarsh, East Sussex. The project involved restoring the original cottage and renovating both the interior and exterior, then adding a new contemporary side extension.   The extension is connected via a frameless glass link which leads into a large kitchen dining space with glazing to the garden terrace. The gardens are substantial and vary in level, so the new extension has been partially sunken into the ground to reduce its impact and reference the elevation lines of the existing cottage. This is emphasised by the cladding details, which combines a horizontal bank and vertical band of bleached white larch to line through with the line of the existing thatched... Mais

Projeto • By Nissen Richards StudioHeranças

Dove Cottage

As part of Reimagining Wordsworth, the 2020 celebrations of the 250th anniversary of the birth of the great English Romantic poet, William Wordsworth, Wordsworth Grasmere has unveiled the first phase of a re-imagined visitor journey at Dove Cottage, Wordsworth’s former Lake District home. The newly-expanded Museum on the site, showcasing many of Wordsworth’s original manuscripts, will open in spring 2021 in a second phase of the project. Exhibition design and interpretative overview throughout is by Nissen Richards Studio whilst, in a separate commission, Nissen Richards Studio has also created a new Wordsworth Grasmere identity, encompassing all aspects of the site under the aegis of its governing charitable body, The Wordswort... Mais

Projeto • By Damith Premathilake ArchitectsCasas Particulares

Holiday Home at Diyathalawa

Localizada na região da zona seca do interior do Sri Lanka, a cerca de 2 quilômetros da escola de treinamento militar Diyathalawa, é uma residência aconchegante projetada pelo arquiteto Damith Premathilake. Situada no meio de uma floresta de pinheiros em uma falésia, a casa é um esconderijo ideal para relaxamento e contemplação no clima que tem uma temperatura de cerca de 20 ℃ (68 ℉) durante todo o ano.   A estrutura desta casa é resultado de um processo de repensar que modificou e converteu a simples cabana de caseiro existente. A característica saliente do processo é a reutilização adaptativa de caixas de paletes de madeira. O detalhamento cuid... Mais

Projeto • By Apparte StudioCasas Particulares

Curtain Cottage

A cramped, dark and damp Victorian workers’ cottage is transformed into a light-filled, flowing and uplifting home, while referencing original features of the house. The project is unique in that the architect was also its builder, so this provided the opportunity to test out ambitious ideas and their consequence during construction. One of the special aspects about this project is the play of contrasts between the modest facade and what lies inside. Like a veil of camouflage, the front gives nothing away of its contents and remains perfectly anonymous.   BriefA professional couple asked us to breathe new life into their recently purchased Victorian of 60m2. Due to budget constraints, all changes had to be made inside the exist... Mais

Projeto • By Trevor McIvor ArchitectCasas Particulares

Severn Sound Cottage

Severn Sound Cottage tem vista para o horizonte e as ondas da bela Baía Georgiana. Este projeto inclui três fases: a casa principal, a casa reno, bem como o paisagismo no meio que une os dois edifícios para criar um todo coerente e coeso. Seu design contemporâneo apresenta grandes saliências do telhado, um layout interior de conceito aberto e detalhes simples e limpos.   A casa principal possui pé-direito de 13 pés (4m) de altura com tetos e intradorsos de madeira Douglas Fir, pontuados por vigas de madeira expostas criando um ritmo e guiando você em direção ao terraço de pedra no meio. A maioria dos espaços públicos na casa principal são to... Mais