Apartment

An overview of projects, products and exclusive articles about apartment

Project • By Dietrich | Untertrifaller ArchitektenApartments

Warths!Ap Apartment House

The crystalline three-story structure covered in wood shingles confidently settles into the steep slope responding to the demanding topography and successfully avoiding constant problematic terrain changes. The building becomes an integral part of the wonderful alpine landscape. Thanks to the traditional, dignified façade, it perfectly blends into the soft landscape of the village. Dietrich Untertrifaller - Angela Lamprecht   Dietrich Untertrifaller - Angela Lamprecht The warm interior atmosphere is characterized by its full-surface paneling in white fir, adding to the overall coziness. The windows are set precisely and allow the guests to constantly experience the surrounding mountains and to connect to the special... More

Project • By Yohei Kawashima architects inc.Apartments

H_apartment

This plan is an apartment that has 4 floors and consists of 22 residences. Every residence is planned general by studio type or 1 bedroom type. moreover, the type of hallways is a general and efficient plan with a hallway on one side in Japan. Because this plan had to be needed efficiency and cost performance. In such a situation, we mainly considered a way of connection and harmony to around environment outside. ©Koji Fujii /TOREAL As a plan, the outer corridor, elevator hall, and living room terrace, which are inevitably created in the efficiently arranged standard floor plan, are covered with a structure like a colonnade. We plan to make such a covered semi-outdoor space a buffer zone that connects to the surrounding environme... More

Project • By HQ ARCHITECTSApartments

Fein 1 Central

Located in Neve Shaanan, southern Tel Aviv, in a degraded area experiencing rapid transformations, Fein 1 Central apartment complex introduces much needed housing and street-front commercial spaces, while partially preserving fragments of the existing building on site. The area is part of Tel Aviv – Yafo Municipality’s master plan to transform and uplift the city’s decayed southern district. The neighborhood’s cultural and economic growth is part of its gentrification process, focusing on culture and creating a new, more open and progressive profile for the neighborhood. Part of this growth will be the addition of the new premises of the renowned Bat Sheva Dance Company right across the street, and the new light rail... More

Project • By Yohei Kawashima architects inc.Apartments

S_apartment

This plan is an apartment that is 4 floors and consists of 6 residences. The site is not huge, and we were required parking space by the client. Thus, we adopt 1F as a parking space and 2F to 4F as a residence. This building is 4 stories, but it doesn't have an elevator. Because it is for a keep a budget down. Instead, we considered how to exist stair of common area. ©Koji Fujii /TOREAL   In our plan, we adopt split a building in two according to the shape of the site. The usual staircase is located at the end of the passage between such two buildings. And We planed 2 common courtyards. Firstly, there is a courtyard that has openness from the outside. Secondly, there is the courtyard that has closed and calms from the outsi... More

Project • By Johnson ChouApartments

Slide/Pivot

An exploration of transformative concepts, the residence became a “laboratory” examining the possibilities of modulating programmatic zones found within a prototypical townhouse or condominium unit, with the added challenge of one that is relatively compact (900SF). Ben Rahn/A-Frame Ben Rahn/A-Frame The public zones are comprised of living, dining and kitchen areas that are easily transformed for entertaining when a pivoting dining table, integrated with the kitchen island, swivels and stores into it. This effectively extends the living area into the dining/kitchen area. Full-height cabinet doors that conceal kitchen cabinetry transform the kitchen to a bar. Ben Rahn/A-Frame Ben Rahn/A-Frame Sliding oak par... More

Project • By Yohei Kawashima architects inc.Apartments

O_apartment

This project is an apartment house that was planned in Miyako island, Okinawa prefecture. This building is located in a residential area, and soon, adjoining land of this building also will be constructed building. So this building surrounding environment will be changing steadily. ©Koji Fujii /TOREAL From such a situation, We mainly considered how to adjoin unknown next building and how to be appropriate environment and comfortability about each dwelling unit. ©Koji Fujii /TOREAL In the plan of this building, There are seven residences. Thus, we considered three-dimensionally whole the building every 7 volumes of residence like stacking. every residence become almost closed space from the outside, however, the user ca... More

Project • By asap/ adam sokol architecture practiceApartments

X House

  Situated in Beijing’s tallest residential structure, the X-House is a showcase business and residential space for a prominent international entrepreneur. Designed to accommodate business meetings, banquets, guests, and other functions, the space features a 1000-bottle wine cellar, tasting room, and spa bathrooms. The design is based on a system of Bézier curves, giving each space a unique and distinctive quality, creating a completely unexpected experience high above the streets of Beijing. Collectively, the spaces act as a network of domes, almost like a cave, creating opportunities for views, privacy, exploration and surprise. Jonathan Leijonhufvud Jonathan Leijonhufvud The spaces are interconnected in a c... More

Project • By Beyond Spaces Design StudioApartments

The Canvas Home

A plush residence for a Hyderabad-based family that allows colour, pattern and a curated palette of materiality to weave together a bespoke design narrative in the Banjara Hills neighborhood. Caption Caption The project’s demeanour is rooted in its inherent penchant for tangible and expressive design; Sprawling over an area of 2,400 sq ft, this 4-BHK residence was painstakingly pieced together over a course of 2 years The home’s design DNA has been conjured through establishing an equilibrium amidst contemporary nuances and traditional elementality of design. The interplay of colour, warm umber tones and a coalition patterns form the leitmotifs of this residence. Each space in the shared and private zones of the home... More

Project • By FADD ArchitectsApartments

GC17

Located within a garden of a historic villa in Portici, the apartment is the result of the conversion of a former stable. The intervention chooses a minimalist style, light colors and essential materials and lines. The project takes shape starting from the pitched roof on the original structure, with the insertion of two windows to allow  natural light to illuminate the space. The entrance is characterized by a double-height space, while a wardrobe cabinet - in white wood panels ‘ separates the living and the night areas. South oriented, the living room is connected to the kitchen, with light-colored walls that enhance the natural oak wood floor and the deer marble cladding of the worktop; a staircase leads to the mezzanine, a... More

Project • By HONGDesignworksApartments

TAO Residence

TAO Residence locates in Lincoln Park real estate, Beijing. The owner hopes this life space contains comfort and controllability, fill with the exploration of freedom and interaction. “Creation is the precision of art and the passion of science” ——Vladimir Vladimirovich Nabokov HONGDesignworks combines elements of mechanical technology and the fashion of art to customize this private space. The characteristics and habits of the owner would construct this space and provide life energy infinitely.  The space reveals a brief composition with mechanical aesthetics. Classic color matching——black, white, and gray cooperate with leather, metal, and specular texture. Tan, Xiao / Ten Photography Studio... More

Project • By nu.he StudioApartments

Poble Sec Apartment

Just a couple of minutes from Spain square, this modern apartment is located in the Poble Sec neighbor which is probably one of the areas that still maintain its traditional identity within the cosmopolite city of Barcelona.   The design was intent to be as simple as possible and compress the services in the central part of the apartment to free up space. One of the main requirements from the client was to provide a sense of spaciousness in a pretty standard apartment size. Because of that we decided to packed up the wet areas in one “block” and the storage area in a lineal volume; in this way we play with the geometry to achieve the client request and at the same time maintain all the program required. Caption In be... More

Project • By spillmann echsle architektenApartments

Reinhardstrasse Apartment Builiding, Zurich

Like force vectors, the apartment building’s irregular spatial structure pushes the projecting bay windows and balconies outward and interlocks with the urban space. The urban structure fits like a hinge into the dense neighbourhood of Zurich’s Seefeld. The volumetric concept emerges from the building’s interior: the various room structures nestle around a central concrete core illuminated from above. The flats are entered via a central corridor from which the rooms fan out. A living room measuring over 40 m2 and illuminated on three sides contains a freestanding kitchen placed in the room as a work of carpentry. A large bay window or balcony connects the rooms outwards and spacious terraces extend the duplex penthous... More

Project • By archi.labApartments

RN penthouse

Developed over three years for a very special family, the major challenge in this project was bringing the sensation of living in a house for the new apartment: plants, open air spaces and the enhancement of natural light. Fellipe Lima Exploring the rooftop potential with exceptional views of the horizon, the spaces were integrated in an harmonic way, through the use of materials that complement themselves and communicate within the same color palette. Fellipe Lima In the lower floor, the apartment divides itself into the private area, where the bedrooms are located, and the social area, which is composed by the living room, dining room and an open kitchen, the most used space by the family who loves to cook and invite friends o... More

Project • By Open AD architectsApartments

Gentlemen's apartment

Located in a grand Art Nouveau building, the apartment spans across its top two floors, including an adapted attic. Open AD took on its complete transformation from floor plan to furniture and fixtures. Inspired by the location, history of the building and the client’s lifestyle, we created an apartment that combines the old and new. An apartment of playful yet elegant contrasts. Historically, the front-facing interiors would have been more lavish, while the back of the building was reserved for subtle staff quarters. This is a contrast we chose to preserve with shared living quarters on the street side and bedrooms towards the back. We also ensured a change in atmosphere and aesthetics between both floors. A dramatic statement stair... More

Project • By Prashant Parmar ArchitectApartments

Penthouse in Ahmedabad

A small-scale duplex apartment situated in suburb of Ahmedabad city, was a 4bhk duplex penthouse that further converted into 3bhk as per clients’ requirements.Colour palette infuses vitality in the drawing room, creating an earthy-raw backdrop for times of togetherness. Brownish leather faux sofa are paired with mustard fancy chairs and wooden elements to create a room that’s upbeat and comfortable at the same point.A cosy balcony space acts as an extension to the drawing room, making the space light and airy with its south-west sun.The cut-out on dining area was proposed by the architect to create a visual connection between both the floors. This brilliant design idea of double-height cut-out not only made the apartment look sp... More