Hong kong

An overview of projects, products and exclusive articles about hong kong

Project • By ArchSDPrimary Schools

Cheung Sha Wan Primary School

A school is a community: a micro-society. The act of learning is to be achieved by means of active participation of the learners with the environment, through a journey of self-discovery and investigation. The spatial concept for Cheung Sha Wan Primary School is to bring students and teachers together with the playground, central ball court and other spaces, to encourage interaction through various activities. Caption Caption Caption   The school is located in a densely populated neighbourhood.  Like in most urban infill sites, high-rise residential buildings surround the plot, overlooking the school ground leaving limited views from within. As a result, the school is spatially designed with an inner focus to form... More
Exhibition Block and Courtyard
Exhibition Block and Courtyard
Promenade and Ramp leading up to Exhibition Space
Exhibition Space looking out to Courtyard

Project • By ArchSDParks

Phase II Development of Oil Street Art Space

The project includes the development of an additional two-storey exhibition block and outdoor activity spaces next to a Grade 2 Historic Building in the Eastern District of Hong Kong. The building, built in 1908, is the former Clubhouse of Royal Hong Kong Yacht Club, currently used by the Art Promotion Office as an Art Space named as “Oi!”.  Caption   Situated in a dense urban area, the Art Space is a precious breathing space in the city. The project strives to maintain the tranquility of the venue, while providing new spaces of different characters for art display and activities.  Caption   We want to create an oasis in the midst of dense urban fabric. Tranquil art spaces with different charact... More

NewsNews • 18 Nov 2021

Herzog & de Meuron tap into infrastructural challenges to turn M+ into desired industrial museum

The main challenge for Herzog & de Meuron was how to fulfill the client’s desire for an ‘industrial’ building on a tabula rasa site. To overcome this they tapped into another challenge for the reclaimed land site, the underground tunnel of the Airport Express that runs underneath. They excavated the leftover space around the tunnel and linked the underground spatially and structurally to the museum tower that sits on top. The in-between layer, between the underground and the tower, became the answer. © Kevin Mak “The outcome is a building that is not simply anchored in its surroundings; it is also formed by them. It is a clearly defined, almost archaic structure that echoes the iconic tradition of Ko... More

Project • By Bean BuroShowrooms

The Forest / OMA OMA

“Inspired by the story of a majestic tree in the heart of the residential development, we invented a forest of timber columns to organise the functional spaces of the sales gallery, and to create a meandering experience for the visitors’s journey.” - Kenny Kinugasa-Tsui, co-founder of Bean Buro  Bean Buro “It makes us so happy to hear the positive feedback from the client team; that our design was so well received in terms of customer experience, colour scheme, efficiency and effectiveness of the design!” - Lorène Faure, co-founder of Bean Buro Bean Buro Bean Buro The Brief: A space to inspire Bean Buro was tasked with designing a 10,226sqft (950sqm) sales gallery, taking over a wh... More

Project • By via.Swimming Pools

Atrium House

Nestled near the village of Lung Tin Tsuen, Atrium House blends heritage and modernity in the context of Yuen Long. The design reimagines Chinese vernacular architecture to derive a new archetype for shared living. Caption "Yishe", the social club for the residential complex, gathers inspiration from historic courtyard houses. A series of brick-clad pavilions wraparound a central pool to evoke poetic calmness. Designed to be multi-functional, pavilions house various cultural and wellness amenities of the club, anchored by a timber-clad tea salon in a veranda setting. As a nod to the architectural history of Yuen Long, Chinese blue bricks were used to form... More

Project • By Bean BuroOffices

Wellbeing Playscape

Paediatric Clinic x Painter’s Studio “Wellbeing Playscape”  “We created an unusually warm and playful atmosphere for this specialist clinic; young patients would interact with the floor trail and climbing platforms, which in turn helps the doctor better observe the patients’ natural body movements as part of the consultation process.”  — Lorène Faure, co-founder of Bean Buro Bean Buro  “This is a special clinic where the doctor can also carry out his passion for painting and display his pieces on a gallery wall. The key feature is a long timber wall that serves as a ‘spine’ that organises the functional spaces along with it.”   - Kenn... More

Project • By Bean BuroApartments

Beau Cloud Mansion / The Cascade

“We interpreted the cascading topography of Mid-Levels Hong Kong as various horizontal elements, as a way to stratify the different functions of the apartment.” - Kenny Kinugasa-Tsui, co-founder of Bean Buro Bean Buro “We kept the materials palette bright and neutral to maximise the poetic qualities of natural daylight as much as possible. The horizontal black line (in the joinery detail) playfully emphasise the notion of horizontality and continuity.” - Lorène Faure, co-founder of Bean Buro Bean Buro The Brief: Revamp Situated adjacent to the urban jungle of Hong Kong, Beau Cloud Mansion is hidden away in the winding and layered cascaded hills of the Mid-Levels. The apartment is to be dog-friendl... More

Project • By Bean BuroShopping Centres

Fresh Luxury / apm

apm “Fresh Luxury” Bean Buro  “We created an elegant materials palette that references a sense of luxury in an ultra-modern way for this forward-thinking shopping mall.” - Kenny Kinugasa-Tsui, co-founder of Bean Buro Bean Buro “It was about balancing the dynamic experience of shopping with soothing resting areas. We prioritised the personal comforts of the users, with a visual and lighting environment that is restful but engaging at the same time.” - Lorène Faure, co-founder of Bean Buro Bean Buro Brief: A refreshed aesthetic for a new generation of customers We were invited to refurbish one of the trendiest shopping malls in Hong Kong. The mall is famous for buzzing with y... More

Project • By Bean BuroOffices

Charterhouse Asia / Red Ribbon

“Inspired by the joy of schooling and the stimulating experience of ‘the first day of school’, we created a design that is simulating yet elegant for this workplace environment” - Lorène Faure, co-founder of Bean Buro   “The red ribbon-like element was an architectural strategy to organise and connect the different functions of the workplace cohesively.” - Kenny Kinugasa-Tsui, co-founder of Bean Buro   Bean Buro was tasked to design a new workplace for the Asia office of Charterhouse - one of UK’s leading independent boarding schools since 1611. The Asia office manages a family of Charterhouse schools in East and South East Asia. The brief was to create a collaborative working e... More

Project • By Bean BuroApartments

Hong Kong Garden / Theatre House

Mid-Levels, Hong Kong “Theatre House”   “This is a Live/Work/Play apartment for a family with children in the hilly Mid-Levels of Hong Kong. We created an elegant architectural setting which provides the flexibility that a contemporary family requires.” – Kenny Kinugasa-Tsui, co-founder of Bean Buro   “Inspired by the idea of a ‘theatre set’, we created a continuous timber wall across the entire apartment with metal portals that opens up into the different internal worlds of each room. It also creates a prominent backdrop for the lounge and dining spaces.”   – Lorène Faure, co-founder of Bean Buro   The Brief: Live/Work/Play for a family in the c... More

Project • By Bean BuroOffices

Klook Workplace / Travel Tech

KLOOK “Travel Tech”   “Fascinated by the joys of travelling, we took inspirations from beautiful aircraft structures to design the key features of this workplace for Klook.” - Kenny Kinugasa-Tsui, co-founder of Bean Buro   “The materiality drew references to renowned artist Olafur Eliasson’s works in terms of colours and light; It simulates a sense of ‘sunsetting at an airport ground’ for this extraordinary and engaging workplace.” - Lorène Faure, co-founder of Bean Buro   “Please allow me to take this opportunity to express our appreciation; It has been an enjoyable experience to work with Bean Buro, the team has been accommodating and detail-minded! L... More

Project • By via.Apartments

Urban Serenity

Set along a rare twin-cove coastline with sweeping sea views, the property’s setting brings to mind beachfront locations on the American east coast, such as Amagansett on Long Island. To capture this spirit, the studio crafted a home that celebrates its connection to the picturesque surroundings. The design focused on creating the intimate and relaxed vibe, while offering the luxury of a contemporary city residence. Materials and colors were carefully chosen to incorporate casual and subtle textures, with shapes and patterns that recall elements of nature.   More

Project • By Bean BuroHousing

Ori Clubhouse / Social House

"The dynamic lifestyles of contemporary families drove the concept for this clubhouse; The key element is a curvy, fabric-covered, feature wall that runs across the space to create various functional spaces inside and outside of it." - Lorène Faure, co-founder of Bean Buro   "The voluptuous quality of the feature fabric wall was a result of a rigorous process of computer modelling, handmade models, prototypes, and careful craftsmanship. The undulating curves generate a sense of movement and engagement for the clubhouse." - Kenny Kinugasa-Tsui, co-founder of Bean Buro   Bean Buro designed the clubhouse called ’Social House’ at Nan Fung’s residential development, Ori, in Hong Kong. The 'Social Ho... More

Project • By MARCH STUDIO AUSTRALIAShops

Aesop Gough St

Aesop Gough Street sits on a bustling corner in central Hong Kong. Amongst the fast paced, continually changing nature of the city, Gough Street, our 17th signature store for Aesop, is more about preservation than innovation.   Rather than working against it, the first challenge to overcome was to embrace the shape of the site. Being present and visible from two thirds of its sides, and being a wedge shape cut on the angle by Aberdeen Street, a central square counter with free standing, oscillating testing sinks was the solution.   The rear wall lends itself to the product, an existing spiral stair is retained. The layout however, relies on the floor being levelled across a 700mm differential, from front, to back. In this case... More

Project • By ED Design LtdHousing

Hill Paramount House

This 4-storey garden villa showcases a classic elegant style with modern details and decoration, creating a luxurious yet stylish home for a family of four. We blend together marble and velvet materials with metal details and simple color palette, for a timeless sense of elegance.  Garden and roof terrace are decorated with wood elements and green plants, creating a relaxing and soothing vibe. Synchronizing with the interior space, the wood deck, lawn, and floor tiles are designed with geometric lines and shapes, for a smooth flow between indoors and outdoors.  More