Industrial

An overview of projects, products and exclusive articles about industrial

Project • By mode:lina™Offices

G2 Office

In the direct vicinity of the unmistakeable bunker office completed a year before in Poznan’s Górczyn district, yet another exceptional corporate building of DEMIURG company was built. And yet again mode:lina™ team was asked to prepare a comprehensive design of its interior. Patryk Lewiński The newly-created office building is a simple and modern form that brings together a delicate facade wood and large glazed areas. The concept of interior design corresponds directly with the building’s nature and the nature of its users’ business activities: Patryk Lewiński “The boards used inside the building refer to the material used on its facade, and they warm up the space. Another wooden quote is the... More

Project • By Jackson Clements Burrows ArchitectsApartments

Boiler House

Located on the banks of the Birrarung in Alphington, YarraBend is a significant new neighbourhood being developed by Glenvill. JCB is the architect and interior designer for Boiler House and Glass House, two residential developments forming a significant part of YarraBend’s Heritage Precinct. Boiler House celebrates and reimagines the original 1920 boiler house and paper mill on the site, crafting 22 contemporary residences, including two penthouses with 6 metre ceilings and four bedrooms each. Gavin Scott 3D Gavin Scott 3D Glass House captures the industrial spirit of the 1954 boiler house, adding architectural detail and layers of greenery to a new 5-storey apartment building. A communal roof terrace will provide outdoo... More

Project • By LSN+PartnersOffices

PBC - Prishtina Business Center

A storage facility is not usually treated in a human scale as a result of its function. Wanting to change the way they are perceived we tried humanizing them without risking their functionality through our way of thinking and design. This is a project in which architecture combines and reformulates the industrial language itself to generate new spaces for work and other related activities. Leonit Ibrahimi These spaces are designed to enable a variety of functions, thus came the need to create a worker friendly space and an easy one to access for every user. This flexible way of design simplifies the process of adapting  the users space to the users needs. With the intentions of making the most out of the location the buildings l... More

NewsNews • 8 Aug 2022

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space in the city of Xi’an. Designed by Salone Del Salon, the project goes beyond the definition of a typical commercial space and integrates the brand’s identity through creative expression. Sean With an area of 720sqm, the ground floor is like a metaphor for a tranquil pond, where the customers wade through the still waters characterized by the deep green tiles interspersed with diamond-like, black space capsules, adding a sci-fi touch.  Sean The interiors combine a retro aesthetic with coming-of-age sci-fi and industrial elements. A whimsical installation of seemingly growing roses that sit in an atrium space... More

Project • By Cartelle DesignOffices

Coworking DELO

Modern comfortable interior - lots of light, natural materials, timeless solutions. We tried to create a project with a modern interpretation of the Dagestan identity. To create a fusion of contemporary design, technological solutions and local culture. Office for young professionals who have gained freedom thanks to information technology Caption Caption Caption Caption Caption Caption Caption More

Project • By ArchiGuruBars

Pinche Bar

The 300-square-meter bar is part of a large warehouse which hosts an American BBQ restaurant, administration offices, and several event spaces.  Located on the second level, Pinche Bar first welcomes its visitors to an outdoor terrace covered with plants and murals inspired by iconic American sports, musical, and cultural figures.  The outdoor areas hosts numerous picnic tables for dining and a small bar in the corner which is open to the public when the main bar inside is closed for special events.  The main entrance is opened by two large folding doors which allow for the main bar inside to be extended into the outdoor area during large parties and events.  When the doors are closed the metal façade reveals the... More

Project • By ArchiGuruOffices

Grupo Chilangogringo Office

Grupo Chilangogringo is a company that currently manages two BBQ restaurants in Mexico City. To accommodate their ever-growing business a new location was needed to host their operations staff and marketing team.  Their second restaurant is currently located within a giant repurposed factory from the 1960’s with many unoccupied areas.  It is within one of these zones that the new offices were going to be built.  Located on the second level, one area has circulation access and viewing to different parts of the building.  With large windows for daylight and privacy from the restaurant below it was the perfect place for the new office. Caption Caption There were many design requirements that had to be consi... More

Project • By ArchiGuruRestaurants

Pinche Cafe

Pinche Gringo BBQ is a restaurant that serves authentic American barbecue.  Located inside a giant warehouse, it hosts weekly concerts, community events, and broadcasts a variety of sports matches.  The restaurant has been in operation for over a year, in a neighborhood that is rapidly developing with new residential and commercial projects.  To help prepare for this new influx of patrons a series of ventures have been proposed to further expand existing food services.  To meet the demands of the customers, one of the first projects built was a new café inside the warehouse. Caption Caption For the new location of the café the route to the bathroom was redirected from the original position.  ... More

Project • By gibertandtanOffices

BBR Headquarter

This 94,440 square-foot building, located in the outskirts of Kuala Lumpur, consists of a three-story office space adjacent to a fully equipped warehouse respectively constructed of reinforced concrete and steel structure. Caption Caption Gibert&Tan, who was tasked with designing this new office-slash-warehouse, decided that the only way to address the dichotomic qualities inherent to the design brief (almost irreconcilable in language and character), was to embrace them and specifically in their terms. Gibert opted for acceptance: “the decision to carry forward the pitched geometry of the warehouse to the office component implied a strong alternative to typical ‘boxes’ you often see in such context”,... More

Project • By VersatileApartments

Loft Karlin

The apartment is located on the top floor of a building in the heart of Karlín, offering unforgettable views of the surrounding area and the adjacent Vítkov Hill. STUDIO FLUSSER   Due to the industrial feel of the entire building, the interior is designed as an industrial loft apartment. STUDIO FLUSSER   The main living space is of a linear plan connecting the two facades - on one side there is a semi-closed seating area, on the other side a dining room connected to the kitchen. STUDIO FLUSSER   The bathrooms are designed for both residents of the apartment - the men's in dark tones using natural slate, the women's in soft natural shades. STUDIO FLUSSER   More

Project • By Beyer Blinder Belle Architects & PlannersCultural Centres

Maritime Aquarium at Norwalk

The Maritime Aquarium at Norwalk is housed in several historic brick industrial buildings along the Norwalk River and adjacent to the vibrant South Norwalk downtown historic district. BBB was engaged to design several new additions and renovation projects in response to the replacement of an aging railroad bridge that previously bisected the Aquarium campus. Building additions will utilize previously unoccupied portions of the Aquarium site, located away from the bridge construction area, and will improve and modernize the Aquarium’s facilities and exhibits. The contemporary design of the additions, emphasizing transparency and light, is an intentional contrast to the heavy brick walls of the existing buildings while also complementin... More

Project • By raum.atelierOffices

Surplex

The modern new office building “Theo 105” is located in Düsseldorf-Rath and impresses with its architecturally fascinating design language. With its curved building form and rounded corners, it is reminiscent of a "tube", which can be traced back to the industrial location at that time. Today, new office complexes for various companies are increasingly settling in this area, such as Surplex GmbH.  Caption Surplex GmbH is a partial tenant in "Theo 105" and is known as an international trading company, which buys and sells used industrial machines for wood and metal processing. Caption The simplicity and straightness of the building facade was taken up by raum.atelier and is reflected in the interior design o... More

Project • By 3LHDHeritages

Urban revitalization of the Gredelj Zone

The abandoned industrial zone in the center of the city of Zagreb has occupied for decades the spaces that now give us the opportunity for the first systematic town planning after a long time.  The zone extends between Branimirova and Vukovarska streets and the railway and bus station. This area of 45 hectares is one of the most important spatial potentials of the City of Zagreb, only a 15-minute walk from the centre. For comparison, this area is twice the size of the Old City of Dubrovnik. The reconstruction of the Gredelj zone is an opportunity to solve one of the biggest urban problems in Zagreb, which is the disconnection between the north and the south. Because of the railway tracks these two parts of the city are connected at o... More

NewsNews • 18 Nov 2020

Industrial Russian tower retrofitted with a loft-style contemporary workspace

Within a 19th century industrial building in St Petersburg, Art Gluck has introduced a modern office that meets the functional requirements of a contemporary building whilst maintaining the history of an industrial artifact.   Dmitry Tsyrencshikov The existing tower has a footprint of 10 square meters and a height of approximately 8 meters, allowing for a three-level space that accommodates an entry lobby (with wardrobe and bathroom), office space on the second floor and a recreation area with a kitchen and small library on the third level. The three levels are linked with a light metal staircase.  Dmitry Tsyrencshikov A particular challenge into the retrofit was creating even daylight throughout the building. The seco... More

Project • By Alumil S.AOffices

SPACES Theanous

How do you imagine an office building? Which are the needs for people that work daily inside an open space environment? Such questions find their answers in an architecturally unique way with SPACES Theanous in Petralona, Athens.  In a densely populated area, the biggest challenge for a building that is designed to be a place for rental offices , was the creation of spaces that would be constructed in a smart way, in order to minimize the loss of valuable square meters and at the same time would offer a pleasant atmosphere to those that work there. The stakes were high for barespace, the architectural office responsible for the research and design of this new project, which should create a building -  statement inside the urb... More