Kitchen island

An overview of projects, products and exclusive articles about kitchen island

NewsNews • 21 Jul 2021

Rushmore House reveals a dramatic sequence of seamless amplified by natural light and materials

For their terrace home renovation in London, a chef and his family set out a brief for a large kitchen area with generous space for people to socialise when hosting pop-up dinners. Yellow Cloud Studio took inspiration from this simple yet confident brief, rethinking the entire ground floor of the property with a design that achieves a sequence of spaces that can be experienced seamlessly, using natural light and materiality to create a strong yet understated visual language. Yellow Cloud Studio The kitchen, and the kitchen island, in particular, is the main focal point of the new layout with a large skylight directing natural light towards the area where the chef would be preparing and cooking the food, referencing the stage light a p... More

Project • By Marina Rechter - ReMa architectsOffices

PwC Israel offices in Tel Aviv

A general renovation project of the public floor with the creation of a large spice and a renovated cafeteria adapted to the current needs of the company. Special emphasis has been placed on the design of a young and elegant lounge area, creating a relaxed and pleasant atmosphere, a place to rest, work conversations and personal meetings. The use of delicate colors, respectable furniture, young and minimalist, with emphasis on every detail created a pleasant atmosphere with inviting design that speaks in itself without the movement of people in space. The meticulous minority that transmits elegance, light color winks and a smile into space create an environment that conveys the values ​​of the company and serves the workers and visitors wel... More
dining place
view
bathroom
previous & new plan
living room

Project • By Marina Rechter - ReMa architectsApartments

penthouse on the sea

The design concept - the house as a "family unit". The design of the house is warm and cozy with a welcoming and pampering atmosphere, with an aesthetic and loving attitude to every corner of the house. The plan underwent a total change to maximize the potential of the apartment, by merging functions that allowed more spaces to be gained from spaces with more parquet storage space. The house was designed in modern lines with pastel colors and natural materials. The wooden floor is folded and envelops the walls of the house and provides a warm backdrop to the presence of minimalist furniture and complementary items. It is impossible to ignore the presence of the fireplace in the central space that adds to the inviting and romantic atmospher... More

Product • By IOSA GHINI ASSOCIATI SRLBAY, OUTDOOR KITCHEN

BAY

Designed by: Massimo Iosa Ghini Manufacturer: Laboratorio Mattoni srl An innovative Kitchen, developed and designed with the extraordinary collaboration of the famous Architect Massimo Iosa Ghini! Innovative shapes and completely hand made. The structure is in brushed stainless steel that grants a different look. The kitchen has an unique combination of refrigerated, storage and cooking areas!Technical description DetailsStructure and Work Top in brushed stainless steel.Hard Top in burnished Teak with frontal electrical moving mechanism.Side coating in brushed stainless steel.Work Top with sink and retractable tap; 1 Teppan Yaki, 1 Induction plate (Gaggenau brand).Integrated chopping board in burnished Teak.Pop-up Towerplug integrated... More

Project • By Sara DimitrijevicApartments

APARTMENT SS

The “Apartment SS” project included a complete adaptation of the apartment located in Banovo Brdo disctrict (Belgrade), in a residential building from the 1960s. The works took nearly a year and included architectural and furniture design as well as full supervision of the process.The client, a young choreographer, wanted to turn a somewhat shabby old apartment, that was almost untouched since the time in which it was built, into a strongly personalized, modern and aesthetically boldly shaped living space.The functional challenge was fitting an entry hall with a wardrobe and a shoe closet, a kitchen with a dining room, a bedroom with a makeup table and a dresser, and a living room, into a small surface area of 51 square meters.As a result,... More

Project • By Footprint ArchitectsResidential Landscape

The Floating House

The concept was to provide a single elegant form, cantilevering out into the tree canopies and over the landscape. Conceived as a house within the tree canopies the extension is clad in sweet chestnut which enhances the relationship to the surrounding mature trees. Large sliding glass panels link the inside spaces to its unique environment.  More

Project • By dmitryman.comIndividual Buildings

Kitchen island

Dmitryman.com studio created the new concept of straight kitchen island. Natural materials, natural colors, green line of grass harmoniously unite and create simple, linear, solid composition. Big mass of stone and wood composition meets the most minimalistic aesthetic demands. More

Project • By KUBE ArchitecturePrivate Houses

Corcoran House

The owner of this Washington DC row house requested a totally open space for entertaining, with a modern and warm ambiance. The fireplace wall and kitchen island became the two focal points that define the formal and informal gathering spaces. Dark porcelain tile and fumed larch surround the fireplace, while contrasting glossy white cabinets and a 15’ long Equatro marble island top centers the kitchen zone.The rear wall was replaced with sliding glass doors in order to physically and visually link the new rear deck with the interior spaces. The remaining “envelope” remains neutral with door panels concealing a powder room and coat closet, while simultaneously acting as partial stair rails.Upstairs is the same material and color selections t... More