Reconstruction

An overview of projects, products and exclusive articles about reconstruction

Project • By georges batzios architectsOffices

Office Building in Attica

The historical building was constructed in 1972 at the northern part of Athens. An earthquake-active region of Greece. 12000sq m in a 30.000 sq m pine tree forest. It was designed by one of the most accomplished Greek architects Alexandros Tombazis and it’s one of the rare cases of the brutalist movement in Greece. The building was built under a private command of the largest Greek reinforced concrete company named Aget Iraklis that was recently bought by the largest reinforced concrete company in the world (Lafarge Holcim). Thus it was a flagship for the company for the obvious reasons. In 1978 a Third floor was added in the construction. In 2000 and after the deadly 1999 earthquake in Athens the buildings structural elements were re... More

Project • By KARMAN SrlPrivate Houses

Private Home Bare

In a decorative lighting project for the home, it is necessary to select the most suitable creative designer lamps for the furnishing context. That is because creating a balanced synergy between furnishings and lighting design solutions is fundamental to achieve a final result with a great visual impact.For this design, studied ad hoc for a refined private home in Tel Aviv, some of the Karman lamps with greater aesthetic appeal and technical performance have been chosen. Caption   An airy, spacious and naturally bright home enriched by the unmistakable presence of Karman lamps: solutions with unparalleled charm, extremely versatile and capable of interacting with their surroundings, integrated perfectly with the furnishing scena... More

Project • By BAUMITApartments

Erfurt Oil Mill Apartment Building

The multi-family residence combines historical and cultural aspects with the possibility of contemporary living. Clinker bricks were placed on the insulation. The challenge for the craftsmen: The reveals were sheeted and had to be clinkered against the sheeting. More

Project • By AlkiOffices

Gide Loyrette Nouel

New Gide’s offices are located in the 8th arrondissement of Paris, a stone's throw from the church of Saint-Augustin. The stone building erected at the end of the 18th century for the French Guard Regiment was metamorphosed by the architecture studio PCA-STREAM. Separated from the heritage building by a vegetated courtyard, and another more mineral, a fully glazed building of over 1,400 square metres houses offices, a gym, an auditorium, a restaurant, and a library rich in ancient books. Our Laia, Egon and Koila collections furnish different spaces in this incredible place. More

Project • By BAUMITHotels

Gasthof Post Hotel

Tradition meets contemporary. The newly erected hotel with an inn is located in the centre of a Kneipp health resort. The warm colours of the walls are accentuated with individual design elements, such as stone veneers. These are combined with the harmonious colours, giving a distinctive note. More

Project • By iGuzziniApartments

Design Club Real Estate

This renovation project by Iosa Ghini Associati, a studio with vast experience in high quality residential design, has transformed a historic 17th century, Renaissance-style building in the heart of Bologna for Design Club Real Estate.The 2000 square metre building was completely renovated following a concept that focuses on design as a synonym for liveability and quality. Each apartment includes features of the great classic Made in Italy design masters like Le Corbusier, Sapper, Jacobsen, Mollino, Castiglioni, Sottsass, Magistretti and right up to contemporary designers like De Lucchi, Starck and Grcic together with a wide collection of artists’ drawings and lithographs.Inside the building, 33 branded apartments have been created fo... More

Project • By AshariArchitectsHousing

Dena Villa

Dena villa project, actually built 20 years ago. It had a complicated and closed plan, the owner of which wanted to make fundamental changes and general reconstruction, due to the age of himself and his wife. We have followed two main goals for the improvement and reconstruction of this villa: 1-     Using the maximum natural light For using the maximum light, in order to create visual transparency and connecting the interior spaces to the yard, we increased the number and area of the windows. Also by using some skylights, where there was the possibility of construction, we illuminated the dark spaces.  2-     Integrating the separate spaces in order to create spatial flexibility while maintaining the character... More

Project • By ŠA atelier (Šarkauskaiarchitectureatelier)Apartments

022 apartment

Apartment is located in city of Vilnius, Naujamiestis district residential house dating end of 19th – beginning of 20th century. In our project, we tried to reveal the advantages of the construction solutions of that time and at the same time adapt the premises to contemporary way of life.   Proposed plan and spatial solutions opened up greater shared space and gave the rooms more daylight. The apartment has two functional area separated by an internal load-bearing wall.  The first one is the day zone represented by transition of the premises, multifaceted space layers and light. That for it has windows facing southeast. The second area is dedicated for bedroom, storage and utility with windows facing courtyard. The bathro... More

Project • By Vizdome SpaceWorkshops

Studios and housing for artists «Up»

Creative process is a way of creating something new and unique. Achieving the pinnacle of his /her skills an artist constantly moves up and forward. The project slogans are «painting on the walls is allowed!», «be yourself (crossed out) better version of you», «you are unique individual!» The Big Idea is the idea of white box. Nobody knows what is inside. Maybe it’s a gift. Or a package. Or… It is a building-box. The box where ideas and products of intellectual labor are. The entrance to the box presents itself half-raised curtain. One can look inside and see the process of creation. The facade of the building is framed with bright perforated metal panels that look like curled sheets of pap... More

Project • By CERAMICHE KEOPENurse Housing

Health Residence - Lanzo Torinese Italy

Through an extensive restoration, Picco Architetti has transformed a former nineteenth-century college on the outskirts of Turin. Built by San Giovanni Bosco back in 1870, today the building consists of four floors and accommodates a hundred beds.The ceramic collection Code, Taupe color, shows its high affinity with the architectural rhythm of the structure. The 30x120cm, 20mm thick, format dresses the main entrance and the external courtyard with the purity of the stone and the force of the cement.The same Taupe tone from Elements Design, a resin-effect line with an R10 finish, decorates the bedrooms as well as the meeting and relaxation areas on the ground floor, where a porch with large windows blends past and present in a single, lumino... More

Project • By RHIZOMEShops

Reconstruction of the house in Suzdal

The brick house built in the beginning of the XX century and located in Suzdal city center is seen as an object of reconstruction both in terms of its architecture and function. The project includes the renewal of the main volume and the construction of a new annex instead of the former one lacking any historical value.  Contemporary extensions are covered in white plasterwork creating textural contrast to the brick façade and meeting the urban planning requirements of Suzdal – the city that is very sensitive to preserving its authentic image.  The former family house is turned into multifunctional public building where the newly built annex works as a key element of the space reorganization. Functioning as an entra... More

Project • By Dellekamp SchleichHousing

Ecatzingo

In collaboration with Francisco E. Franco RamírezProgram: Three houses | Rural HousingLocation: Ecatzingo, Estado de México, MéxicoStatus: BuildTeam: Samuele Xompero, Santiago Sitten, Fernando Torres, Alejandro MataRenders: Shea GouthroPhotography: Enrique Márquez Abella Ecatzingo, located to the southwest of Popocatépetl volcano in the State of Mexico, continues to be one of the areas hardest hit by the 2017 earthquake: 1,587 houses were affected - 601of which were rendered uninhabitable- leaving entire families homeless. In partnership with Telar Social México and Reforestamos México, were undertook a commitment to creating conditions that improve the quality of life for families from Ecatzingo, encouraging the recycling of materials... More
Aerial view
Aerial view
Proposed circular ramp and the Sculpture Garden
Sculpture Garden

Project • By M-ARCHMasterplans

Reconstruction of the Jeanne Labourbe Park

Located in Odessa, Ukraine the Jeanne Labourbe Park is a transit space between historic residential area at the level of a plateau and a predominantly industrial dock-side district by the foot of the hill. For decades the Park situated on a hillside remains an abandoned and unsafe place.The main purpose of the project is to develop the recreational and entertaining role of the Park, while preserving the elements of the unique historical environment, wildlife and the landscape. To engage the public deep into the Park we propose a set of magnets - various points of attraction for every target audience: e.g. playgrounds, sports grounds, an open-air theater, places for cultural actions, exhibitions spaces, observation decks, recreation are... More

Project • By BoysPlayNiceOffices

Courtyard

The entire complex was created by joining multiple adjacent sites, which had access from 3 different old - town streets in Trnava. The sites originally contained multi-storey houses with a passage and were connected through backyards. After uniting these adjacent sites a new open space was created within the central urban structure. The space was then complemented with new objects. This is how the new public space of „Nádvorie“ (Courtyard) was created.The entire complex has access from Trojicne square, Stefanikova street by 3 original entrances with a future plan to enter from Pekarenska street.The reconstructed adjacent buildings were originally built with multi-storey houses with a passage.A diversity of semi-public and private functions... More

Project • By BoysPlayNiceOffices

THE DISTILLERY, SOCIAL REACTOR

The Distillery - Social Reactor is a self-initiated re-adaptation project of an inactive Distillery factory into a multi-functional center for cultural events and work-spaces.Project website: www.socialreactor.euArchitect: KOGAA StudioWebsite: www.kogaa.euContact e-mail: office@kogaa.euProject location: Brno, Czech RepublicClient: Social ReactorProject year: 2016-2018Completion year: 2018Project size: 650 m2Site size: 370 m2Photo credits: BoysPlayNicePhotographer’s website: www.boysplaynice.comThe project is the first prototype of Social Reactor, KOGAA’ s slow development lab tackling the problematic of inactive structures and their adaptation into substitute functions.Within the context of a post-industrial city with a strong past in... More