EPURONTEI

EPURONTEI

Architect
Himematsu Architecture Inc.
Location
Miyazaki-shi, Japan | View Map
Project Year
2016
Category
Hotels
Himematsu Architecture

EPURONTEI

Himematsu Architecture Inc. as Architects

Himematsu Architecture renovated EPURONTEI, which is Hotel in Uchiumi Miyazaki-City Miyazaki Japan. The site exists on mountain slope facing pacific ocean. It takes half-hour to reach the site from Miyazaki city center by car. The building is composed of Hotel & restaurant surrounded by natural environment. People enjoy staying and eating delicious food with watching stunning pacific ocean view in relaxed atmosphere. People can enter the site from route 220 road and building entrance exists top of slope. We renovate a part of existing facility at the entrance of the site.


1st floor space of two-story building used for main entrance at the early time. But the space is not used for anything and become storage at present. The original entrance moved to center of building in previous renovation 5 years ago. 2nd floor space in this building have been used for staying room till now persistently. This time, we were asked for redesigning 1st floor space to connect to 2nd floor space to be used integrally. Bath was installed in 2nd floor to spend relaxing bath time with watching fascinating view for Pacific Ocean. Building has double wall. Outside wood wall have some ellipse holes. The "POROUSNESS" of the wall realized to protect privacy by blocking visual lines from route 220 underneath with acquiring astonishing view for pacific ocean from inside space. We elaborately decided position and size of ellipse holes at construction site by confirming visual line from inside & outside. Even this building is a part of facility, it can become ICON of this facility because it positions at the entrance of the site, easily viewed from route 220.


Porous facade can accelerate potential for ICONIC power and function as symbol of this facility. It creates image to becomes one of the brands for EPURONTEI. Void connects Living space on 1st floor specially to bedroom on 2nd floor. Wood beams on 2nd floor appear to make ceiling level higher to contribute comfortable to guests. Local Japanese cedar is used for structure, wall, furniture for guest to feel soft texture during staying in a hotel.

Featured Projects
Latest Products
News
HHF transforms a neglected urban courtyard into a lush apartment complex in Basel
27 Jan 2023 News
HHF transforms a neglected urban courtyard into a lush apartment complex in Basel

In the heart of one of the urban blocks of Basel, lined with residential buildings around its perime... More

Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister
26 Jan 2023 News
Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister

Tucked away in the valley of Jinshan Mountain in Laowa village, China, the Upper cloister designed b... More

Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain
26 Jan 2023 News
Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain

Martin Lejarraga Architecture office completes a contemporary refurbishment of an old 20th-century a... More

Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape
26 Jan 2023 News
Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape

In northern Italy, Mountain Lodge S. Stefano by Sandri Barbara Smaniotto Andrea Architetti (SBSA) is... More

RJ Nursery in Okayama takes lessons from the neighboring traditional temple
26 Jan 2023 News
RJ Nursery in Okayama takes lessons from the neighboring traditional temple

In Okayama, Japan, the RJ Nusery by HIBONOSEKKEI takes advantage of its location next to a tradition... More

IGI Library by atakarchitekti forms a new piazzetta between an existing building and a dynamic new extension
24 Jan 2023 News
IGI Library by atakarchitekti forms a new piazzetta between an existing building and a dynamic new extension

In the Czech centre of Vratislavice, the new IGI Library by atakarchitekti uses a former Roman Catho... More

Le Studium at the University of Strasbourg fosters sustainability, sociability, and sharing in a combined library and student union building
24 Jan 2023 News
The Studium at the University of Strasbourg fosters sustainability, sociability, and sharing in a combined library and student union building

In the vein of a learning centre, Le Studium at the University of Strasbourg by Jean-Pierre Lott com... More

Piuarch collaborates with Fendi Maison to create an open spatial dialogue with the Tuscan Landscape
24 Jan 2023 News
Piuarch collaborates with Fendi Maison to create an open spatial dialogue with the Tuscan Landscape

Nestled in the Tuscan countryside, the new Fendi Factory in Bagno a Ripoli is a masterpiece of Milan... More