Renovation

An overview of projects, products and exclusive articles about renovation

NewsNews • 4 May 2022

Herzog & de Meuron realizes first phase of Hotel Hermitage Luzern redesign

After four months of construction, Herzog & de Meuron completed the first phase of the Hotel Hermitage redesign of the reception, lobby, bar and 20 rooms. The hotel, located on the shoreline of lake Lucerne, recently reopened its doors in April. Paolo Abate The entrance renovation is conceived as a temporary pop-up space. The boldly red colored lobby intentionally resembles a large living room. The furniture upholstery and curtains give the space a theatrical note. Paolo Abate A long bar forms the backbone of the lobby and allows for a variety of activities throughout the day. Hotel guests can enjoy a drink with a view towards the Vierwaldstättersee. Paolo Abate 20 hotel rooms were redesigned as compact suites. Ea... More

Project • By Gera Studio ArchitectsPrivate Houses

Renovation of Amjad Villa

At first, we faced a ruined 100-year-old Building that only a few surrounding bearing brick walls and a basement was remained of it. Mohammad Hassan Ettefagh Since the bearing walls had to be kept, we designed and used them in the same old shape. Mohammad Hassan Ettefagh We formed an Important axis inside the building to connect the building to the garden. Then we applied this axis by placing a pool and TV room along it, also by creating a new roof with wooden beams remained from different parts of the old building. Mohammad Hassan Ettefagh Due to the need of more space, we added a new floor including a bedroom, a terrace, a library and a small kitchen to the building. Mohammad Hassan Ettefagh we paid special attenti... More

Project • By Co Adaptive ArchitectureOffices

The Mercury Store

Brooklyn-based architectural practice CO Adaptive Architecture has transformed a 12,700SF former metal foundry, previously used as offices, into The Mercury Store, a new, light-filled developmental space for theater artists. This adaptive reuse project updates and opens the original double A-frame, timber-and-brick building by repurposing removed elements as the basis for new architectural features. Wood is the project’s dominant material: old longleaf pine timber is reconstituted, while new insertions are made from cross-laminated timber (CLT), an innovative product that has a negative carbon footprint, compared to carbon-emitting materials like steel and concrete, therefore meeting CO Adaptive’s low-carbon design commitment. T... More

Project • By YOOLOPP architecture&designPrivate Houses

HSM.34

A Total renovation for an existing house, of a 75 square meters in size plus a balcony, in Hod Hasharon, Israel. Karin Ravena The existing house purchased by the customers included 2 bedrooms, half a room enclosed by a plasterboard partition, two kitchen spaces, a general bathroom, guest toilet and a balcony. It was clear that the existing division of the house as well as its condition at the time of purchase require a complete renovation in order to adapt it to the needs of the new tenants as well as to take care of many systems that were already old and damaged. Karin Ravena The tenants, a couple with a baby on the way, had some important points set as goals at the beginning of the planning process. A move to renovate as quick... More

Project • By Space4Architecture (S4A)Private Houses

Upper East Side Town house

INSPIRATION: The inspiration for this project was the concept of the loft, applied to the townhouse typology. Our client were used to live in a loft downtown and needed to move to an uptown townhouse. We wanted to give our client the feeling of living in a loft on multiple floor. The concept was to design a house with spaces flowing within floors and between floors without interruption. To emphasize our “open loft” design choice, we designed the rear with a glass curtain wall, overlooking the garden behind, allowing the inside to flow out. On the ground floor this glass wall separating the garden from the kitchen, lifts up entirely to literally make the house and garden one continuous Space. Michele Busiri-Vici UNIQUE PROP... More

Project • By Space4Architecture (S4A)Apartments

Duplex in Tribeca

This project is located on Canal Street in NYC, at the border between Soho and Tribeca. The space has beautiful views on the Hudson River, as well as the entire downtown Manhattan skyline. Beatrice Pediconi Beatrice Pediconi Our desire was to maintain the spatial openness of the original duplex while guaranteeing adequate privacy for our clients, a family of four with 2 young children. To take the most advantage of the city views, the program is thoughtfully distributed along the perimeter, collecting all storage and secondary items towards the inside of the apartment. On the lower floor the bedrooms and family area pivot around a central, compact storage volume. On the upper floor, the entry, living room, kitchen, and dining are... More

Project • By Studio ST ArchitectsApartments

State Street Townhouse Renovation and Addition

A developer acquired 544 State Street and did a gut renovation of the Brooklyn townhouse after it had been vacant and neglected. Fortunately, through close analysis of zoning law, Studio ST found that the owner could enlarge the building by almost 50% by adding to each floor and excavating the cellar. Photographs Taken by Studio ST The townhouse was divided into four full floor apartments of simple and minimalist design. The typical layout of each includes an outdoor space; two bedrooms on the north side of the building; and the kitchen, dining room and bathrooms at the center. The new south side addition contains the living room and an office. Photographs Taken by Studio ST The cellar houses storage spaces, mechanical rooms, a... More

Project • By RESOLUTION: 4 ARCHITECTUREApartments

Willow Street Apartment

This 1600 SF apartment, located in a 1950’s art deco building in Brooklyn Heights, was not only a full renovation, but also an apartment combination to make an efficient space that could keep up with the busy lives of a family of three – a talent agent, an entrepreneur, and their teenage daughter. Resolution: 4 Architecture Resolution: 4 Architecture Resolution: 4 Architecture The renovation created an open living, dining and kitchen space anchored by a black-steel-clad wall on one end and a white art wall on the other. The kitchen island defines and separates the kitchen and living, with white custom cabinets and a Corian countertop. Black-steel accents are carried throughout, incorporated into a column cover an... More

Project • By Forma-architecture+designApartments

Renovation Alan’s Apartament In Barcelona

The project presents the renovation of an apartment located in a building on the ‘Eixample’neighbourhood, Barcelona. Originally, the apartment presented a decayed and dark image due to the excessive subdivided rooms. The patio is very narrow and it scarcely receives light. Except for the two rooms next to the main facade, the apartment was barely illuminated by natural light. Adrià Goula The main objective has been to achieve the maximum use of natural light in the apartment. We simplified the distribution to obtain large and opened spaces that multiplied light. The outcome is a linear succession of three big spaces of different proportions associated with the structure of load-bearing walls. Each space has a speci... More

Project • By Forma-architecture+designApartments

Loft Renovation Barcelona

The project presents the renovation of an apartment in a building of 1916 located in the old town of Barcelona. It has a surface of 46 sqm and originally presented a decayed image and excessively subdivided with rooms. The two windows of the façade are the only ones able to use for ventilation and natural illumination. It has a very small service yard that is closed and an elevator added later occupying most of it. Adria Goula The main goal has been to achieve the maximum use of natural light and ventilation in the apartment. Strategy, accumulate the servant area and storage in the opposite side of the facade to free the rest of the apartment and the living areas can enjoy the outside windows. We took advantage of a recessed wa... More

Project • By RESOLUTION: 4 ARCHITECTUREHousing

Pineapple Street Lobby

The Pineapple Street Lobby project is a complete gut renovation of the main entrance and lobby of an early 1900’s residential co-op building in Brooklyn Heights. Previous renovations had left the cramped, low-lit corridor feeling piecemeal and outdated. Resolution: 4 Architecture The project goal was to transform the disconnected entry vestibule and lobby spaces into a continuous and connective thoroughfare for residents to actively utilize. Early in the design process, probing of the existing conditions led to the discovery of long-ago covered brick walls embedded with remnants of the building’s past. Resolution: 4 Architecture The co-op board’s desire to preserve - and architecturally highlight – the ex... More

Project • By RESOLUTION: 4 ARCHITECTUREApartments

Upper West Side Apartment

Located in New York City’s Upper West Side, this complete renovation project combines two previously separate apartments into a single residence. The residence offers respite for a four-person family to live, sleep, and entertain. The home is designed as a calm, tranquil escape from the energetic bustle of Manhattan without leaving the city. Spaces feel large and open, and the design of circulation offers multiple connections between adjacent spaces, preserving a loft-like atmosphere. Resolution: 4 Architecture Custom-designed millwork and built-in furniture throughout the apartment enhance the neatly organized layout while simultaneously providing a discreet means of maximizing storage space in order to eliminate clutter. The a... More

Project • By RESOLUTION: 4 ARCHITECTUREApartments

West End Avenue Apartment

Designed for a prominent New York City-based fitness mogul and her family, this chic, modern apartment renovation strives for simplicity. The spatial organization is clear, open and flexible; the materials are subdued; details are meticulously precise, yet subtle; and care is taken to imbue sophisticated refinement. The interior architecture becomes a bright, gallery-esque backdrop for the owner’s bold furnishings and artwork. Resolution: 4 Architecture Whereas the vibrantly furnished communal spaces and bedrooms are expressive and flashy, the bathrooms—and especially the master bathroom—are designed to evoke tranquility, offering spa-like respite from the bustle of the Manhattan lifestyle. Resolution: 4 Architect... More

Project • By RESOLUTION: 4 ARCHITECTUREPrivate Houses

Fenimore Road Addition

This project is a renovation and addition to a house designed by Kaneji Domoto, a disciple of Frank Lloyd Wright who was both an architect and landscape architect. Resolution: 4 Architecture The challenge was to respect, and enhance when possible, the rather unique, sometimes quirky, existing details and Domoto’s sensitive attitude toward the landscape. Resolution: 4 Architecture The existing house felt woven in with its surroundings, cantilevering over a small stream and surrounded by green. At the same time, major upgrades and repairs were required to make the house functional, safe, and more energy efficient as a primary residence for a young family of four. Resolution: 4 Architecture A new carport replaces the ex... More

NewsNews • 2 Dec 2021

An Schoenmaekers completes an extensive renovation of two terraced houses and a textile factory in the center of Sint-Niklaas

The owners of a dilapidated plot in the center of Sint-Niklaas, Belgium, saw it as an opportunity to breathe new life into an undervalued place with a rich history. The plot holds two row houses and a textile factory at the back, a reminder of the textile industry that used to define Sint-Niklaas. Johnny Umans An Schoenmaekers designed an extensive renovation of the two terraced houses and the textile factory that uses the existing elements as much as possible and transforms it into a modern, close to energy-neutral, home. Existing parts were intentionally left raw and new additions are clearly defined as new. Johnny Umans The layout was opened up and simplified into clear open interiors with a strong visual connection to each o... More