MC63
José Hevia

MC63

Bonba Studio como Arquitectos

Our client, a family of six, commissioned us to refurbish a detached family home, built in the 1950's in Font d'En Fargues, province of Barcelona, which they had fallen in love with but knew that required a complete renovation. In addition to the renovation we were asked to build an extension to accommodate the needs of the family.

photo_credit José Hevia
José Hevia
photo_credit José Hevia
José Hevia

The refurbishment was quite complex as the plot where the house is located is arranged in different staggered levels. We therefore structured the living spaces as follows, the first level hosted the access to the house from the street as well as the parking and storage room.

photo_credit José Hevia
José Hevia
photo_credit José Hevia
José Hevia

The next level, at the ground level, is where the main entrance to the house was placed being possible to access from the outside through a staircase situated on the right side of the main façade. Finally, a third level where the bedrooms are located and at the end of the plot, the swimming pool.

photo_credit José Hevia
José Hevia
photo_credit José Hevia
José Hevia

Entering, one finds the entrance hall, which gives access to an open kitchen diner as well as access to the second floor via a set of stairs custom built for the space. These stairs, made of a light structure, allow a glimpse of the entire area which includes the living room, kitchen and garden.

photo_credit José Hevia
José Hevia
photo_credit José Hevia
José Hevia

The extension of this house was carried out on the south side of the house. Given the structure and style of the existing house, it was decided to use a totally different style for the extension. One that would not only allow us to create a new living space but would also add a new visual dimension that would elevate the whole look of the house. The style of the extension differs from the old part of the house which was finished with white plaster, instead the extension is covered by a lightweight metal structure made of white lacquered mesh to provide a sense of lightness.

photo_credit José Hevia
José Hevia
photo_credit José Hevia
José Hevia

This structure opens up in the ground floor to give access to the open kitchen-diner from the outside. In the first floor the new structure covers the new extension which hosts the main bedroom with an en-suite bathroom and a terrace providing privacy while allowing views over the garden and swimming pool.

Caption
Caption
Caption
Créditos Del Proyecto
Arquitectos
Fotógrafos
Hoja De Especificaciones Del Producto

Products Behind Projects
Product Spotlight
Noticias
Key projects by Woods Bagot
22 may. 2024 Noticias
Principales proyectos de Woods Bagot

Woods Bagot es un estudio de arquitectura internacional conocido por su variada cartera de proyectos... Más

Klaksvik Rowing Clubhouse by Henning Larsen celebrates Faroese sporting and cultural heritage
21 may. 2024 Noticias
La casa club de remo de Klaksvik, diseñada por Henning Larsen, celebra el patrimonio deportivo y cultural de las Islas Feroe.

El estudio de arquitectura danés Henning Larsen figura en el 25 mejores estudios de arquitect... Más

WOODlife’s floors and finishes add warmth and texture to Oslo House
21 may. 2024 Noticias
Los suelos y acabados de WOODlife aportan calidez y textura a Oslo House

La marca holandesa de suelos WOODlife ha sido incluida en la lista de Archello de los 25 mejores fab... Más

Knox Bhavan completes energy-efficient and accessible house using prefabricated timber cassette system
17 may. 2024 Noticias
Knox Bhavan completa una casa accesible y energéticamente eficiente con un sistema de casetones prefabricados de madera

El estudio de arquitectura londinense Knox Bhavan ha terminado una casa accesible y energétic... Más

Wangen Tower is first multi-level and climbable structure to use self-shaped timber components
17 may. 2024 Innovaciones
La Torre Wangen es la primera estructura escalable de varios niveles que utiliza componentes de madera autoformados.

La Torre Wangen es la primera estructura escalable de varios niveles que utiliza componentes estruct... Más

Lumi Shala by IBUKU is a sculptural bamboo-grid-shell yoga center in Bali
16 may. 2024 Noticias
Lumi Shala de Ibuku es un escultural centro de yoga con forma de concha de bambú en Bali.

Lumi Shala es un espacio de bienestar artesanal en el Centro de Yoga Alchemy de Bali, diseñad... Más