Reflect Architecture creates a subterranean world that bridges the transition from public to private

Reflect Architecture creates a subterranean world that bridges the transition from public to private

19 May 2020 News

Consistent with the polished store fronts of Toronto’s trendy Yorkville, Reflect Architecture use bold materials and cave-like form to play into the neighbourhood’s streetscape and draw the curiosity of those passing by the new Rejuuv clinic.  

Riley Snelling

Measuring a mere 102 square in total, the entry area of the clinic features a monolithic stone wall with a jagged, cave-like  feature ceiling made from wood slats. Warm and inviting in colour and texture, the feature stone wall also conceals a door for access to the private treatment spaces beyond. 

Riley Snelling

Transitioning into the treatment area is like moving into a completely different world as an infinitely mirrored corridor leads patients to individual treatment rooms. The treatment room doors are nearly invisible, denoted only by subtle breaks in the linear lighting detail above. 

Riley Snelling

The result is a compelling delineation between public/shopfront and private/intimate treatment rooms deep within a subterranean-like space. 

Recommended Articles
Enjoyed reading this article? Share or Add it to your Collections