Cielo Post Windscreen System
Product Name
Cielo Post Windscreen System
Manufacturer
CRL
Architectural glass
Other glass
Fences and perimeter enclosures
Railings and guardrails
Material
Metal, Aluminium
Glass
Glass types
Single glazed
Tempered
Application
Balconies
Decks
Patios
Platforms

BIM & CAD Files

The CRL Cielo Post Windscreen System is designed to enhance outdoor experiences by combining sought after performance and aesthetic features. A slim 3-1/4” front trim and 4-1/2” post depth delivers optimal structural performance while producing virtually unobstructed views. No horizontal extrusions are required for support, resulting in striking post-to-post glass spans of up to 5 feet.

As a high-performance protective glass barrier, the Cielo Post Windscreen System is capable of withstanding wind loads of up to 80 PSF. This makes it an excellent choice for commercial and residential buildings with high elevations. Applications include rooftop swimming pools, dining areas, lounges, and other high-altitude exteriors.

Features & Benefits
Several stanchions are available, allowing surface and core mounting onto steel or concrete. A unique snap in system for post covers expedites installation and conceals fasteners to create a streamlined look.

- Slim 3-1/4” front trim produces unobstructed views

- 4-1/2” post depth enhances structural performance

- Capable of handling 80 PSF wind loads

- Meets IBC 2018 and ASCE-7/16 windload requirements

- Select from 6’, 7’, and 8’ standard post heights

- No horizontal extrusions needed

- Durable 6005-T6 aluminum construction

- Maximum height including glass: 8 feet

- Maximum space between posts: 5 feet

Download Catalogues

More products by CRL

Latest Other glass
Featured Projects
News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More

Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette
5 Aug 2022 News
Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette

Located in the countryside of downtown Brazil, Serrana House designed by Studio Coplanar is a 30-yea... More