021 Lantern Coffee

021 Lantern Coffee

Location
Incheon, South Korea | View Map
Project Year
2022
Category
Restaurants
Park Sehee

021 Lantern Coffee

Studio Studio as Interior & Furniture Design

This project is to turn an old house into a cafe. The relationship between the new build and the old roof was important. It was not a matter of preservation, but rather a matter of the simple fact that ‘different times meet.’
There are so many examples of renovating old houses. In addition to home renovations in Japan, many houses in Seoul are now being transformed into commercial spaces.

photo_credit Park Sehee
Park Sehee

What was important to me was the complete separation of the 1980s and 2020s by the roof and walls. The roof has already been completed, so I thought that newly created things should be extremely current. The ray of time does not come down under the roof. I didn't want the project to take over the roof history with words like retro or new retro or reprint.

photo_credit Park Sehee
Park Sehee

There are tastes in the purpose of the form, but the problem of characteristics is bigger in that the project has to be located in the current field of Seoul. As mentioned earlier, there are numerous home renovation projects in Seoul, and most of them are focused on reproduction or retro. Or they completely ignore the microhistory of the building from today's point of view. I am not criticizing these two attitudes as wrong. But at least I am simply acknowledging the existence of the building's history.

photo_credit Park Sehee
Park Sehee

nLDK
Here, users drink coffee, read a book occasionally, tap their laptop like I do now, and chat with their friends. And users have to share that space with others. From that point of view, the wall structure nLDK plan is really difficult.

photo_credit Park Sehee
Park Sehee

A small room where one person can barely sleep, a living room where the family gathers to watch TV, and a couple's bedroom must be transformed into a space that must be shared with strangers. When I see this new act being performed on the scale of an existing house, uncomfortable feelings come to mind in my body. Maybe it's because I feel like I'm lying in someone else's house?

photo_credit Park Sehee
Park Sehee

However, it was not possible to remove all the walls. Minimal structural reinforcement had to be made and most of the walls had to be maintained. After that, I made an extension wall about 300mm on the center wall. This is to avoid looking like a familiar plan. I'm not really sure how effective this intervention was. Nevertheless, I feel that this space has become less 'homey'. On some days, design may not be able to fully overcome or completely solve it. However, it is satisfactory to some extent that certain problems have been resolved a little. Aggressive intervention would have narrowed the 70 square meter space. I had to decide between ‘removing the atmosphere of the house’ and ‘spacious’, and I chose second.

Team:
Client: Lantern

photo_credit Park Sehee
Park Sehee
photo_credit Park Sehee
Park Sehee
photo_credit Park Sehee
Park Sehee
photo_credit Park Sehee
Park Sehee
photo_credit Park Sehee
Park Sehee
Caption
Caption

Material Used:
1. Facade cladding: Painted Brick
2. Flooring: Polished Concrete
3. Doors: Glass
4. Windows: Glass
5. Roofing: Old Wood Roof
6. Interior furniture: All Wood Furniture designed by studio studio

Project Credits
Interior & Furniture Design
Photographers
Product Spec Sheet

Featured Projects
Latest Products
News
Naso refurbishes an exemplary modernist structure as a hub for art and sustainable dining
27 Sep 2022 News
Naso refurbishes an exemplary modernist structure as a hub for art and sustainable dining

Located in the heart of Bosque de Chapultepec in Mexico City, Lago/Algo is a cultural hub managed an... More

Perkins&Will complete innovative São Paulo residential project inspired by Oscar Niemeyer and the Brazilian modernist movement
27 Sep 2022 News
Perkins&Will complete innovative São Paulo residential project inspired by Oscar Niemeyer and the Brazilian modernist movement

In São Paulo, global studio Perkins&Will have completed a impressive residential project... More

ACB living by Lighthouse is a dynamic Co-working space that activates the urban fabric
26 Sep 2022 News
ACB living by Lighthouse is a dynamic Co-working space that activates the urban fabric

Set within the small island town of Iki in the Nagasaki prefecture, Japanese firm Lighthouse designe... More

Forest House by Inblum Architects reflects the local spirit of the Lithuanian landscape
26 Sep 2022 News
Forest House by Inblum Architects reflects the local spirit of the Lithuanian landscape

Reflecting the local spirit and context, this reconstructed residential house in Lithuania’s P... More

Gravity vanishes and the unexpected emerges at new wellbeing extension by noa* network of architecture
26 Sep 2022 News
Gravity vanishes and the unexpected emerges at new wellbeing extension by noa* network of architecture

Following completion of their iconic cantilevered pool project in Hubertus, Olang, in 2016, noa* net... More

10 hotels with impressive sunbeds for a relaxing holiday
24 Sep 2022 News
10 hotels with impressive sunbeds for a relaxing holiday

Pools, daybeds and lounges make up the focal point for most hotels in summer destinations. The pool... More

Vibrant vistas and seamless edges define this pre-primary school in Gokak, India
22 Sep 2022 News
Vibrant vistas and seamless edges define this pre-primary school in Gokak, India

Built on a triangular-shaped piece of land in an existing educational campus in Gokak, Shreyas Patil... More

Along Romania’s Bistrita River, a new fish restaurant concept sits in subtle tandem with nature
22 Sep 2022 News
Along Romania’s Bistrita River, a new fish restaurant concept sits in subtle tandem with nature

Located in a context lacking strong visual elements, LOTCA by yellow office architecture is a new fi... More