Alley in the House

Alley in the House

Architect
FHHH FRIENDS
Location
Seodaemun-gu, Seoul, South Korea | View Map
Project Year
2019
Category
Private Houses
Roh Kyoung

Alley in the House

FHHH FRIENDS as Architects

A House for a family in oldmresidential district in Seoul.

 

‘Yeonhui-ro 11 ma-gil’ is a major walking trail that cuts across an old residential district to the backmountain range of Yeon-hui-dong, Seoul. The numerous stairs that crisscross the alley street and the back mountain are also a part of “Yeonhui-ro 11 ma-gil” the approach scaling the stairs and facing the houses resembles the grand stairs of a hotel or the entrance to an ancient palace.Having I lived in yeonhui-dong for about 20years, I always felt that this place was underused. I thought it would be nice to have people sit by the stairs, engage in conversation, spend time reading, or hold small parties, but all these merely remained potential options.

 

I decided to bring this potential into a home. I wanted this road to continue into the house. When there are two walls, the space between turns into a road. Between building and a wall, or betweentwo walls,There is an alleyway. Just as there is a wide staircase between houses, I place a wide staircase between the rooms. the staircase is somewhat wide in relation to the scale of the house overall.

 

And because it is the brightest spot in the house, the children often sit there to read. Following the “road”, there is even the fun of crossing a bridge- in this way, the question that I wondering from the beginning was this: ‘why should outside and inside be difference?’ It is still Yeonhui-dong inside the house.”

This story is available in multiple languages
Share or Add Alley in the House to your Collections
Project Credits
Architects
Designers
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersForbo Flooring Systems
Window Systems Filobe
Product Spec Sheet
Manufacturers
Window Systems
by Filobe
LEGO® Campus
next project

LEGO® Campus

Offices
Billund, Denmark - Build completed in 2019
View Project