APTO NW108

APTO NW108

Architect
CoDA arquitetos
Location
SQNW 108 – Noroeste, Brasília/DF, Brazil | View Map
Project Year
2018
Category
Apartments
Joana França

APTO NW108

CoDA arquitetos as Architects

Despite the large offer of apartments in Brasilia, few of them offer versatile plans adapted toa contemporary way ofliving. The couple, Juliana and Alison, sought out CoDA to transform their apartment into a more cozy and functional space.


The couple's demands included a desire to expandtheir family in the future and to havea more stylish apartment. Among the favorite activities was the taste for cooking and receiving friends. From the beginning, the idea was to divide the space into two clear areas, the social, as integrated as possible, and the intimate, with the couple's suite, the baby's room and an office, occasionally transformed into a guest room.


The living room originally had an L-shaped floor plan, but the couple wanted to have a gourmet kitchen and a large balcony. Instead of reducing the balcony, we opted to enlarge it by reducing one of the bedrooms, creating the gourmet space for the couple to receive their friends. The living room was transformed into a rectangular floor space and integrated with all other social areas of the apartment.  Organized in a linear and continuous manner, the kitchen remains visually reserved for those entering the social space, but easily reachable for any need.


To adapt the spaces to these demands of the couple, the solution chosen was the creation of a multifunctional cabinet. This furniture serves three spaces of the house: the hallway to access the bedrooms, where works as a wardrobe; the living room, framing the tv and hiding other equipment; and the kitchen with the fixing of the dining table and a niche for the bar.


Another important aesthetic decision was to reveal, by removing the plaster ceiling, the existing waffle slab. The structure was properly treated and gained even more prominence with the greenish tone of the cabinet. We also chose to use softer textures and colors on other surfaces to maintain the brightness and comfort inside the apartment.

 

Material Used :
1. Lighiting - WSG
2. Furniture - Acervo Mobília
3. Stone - Claramar

This story is available in multiple languages
Share or Add APTO NW108 to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
FurnitureMobilia
LighitingWSG
Product Spec Sheet
Furniture
by Mobilia
Lighiting
by WSG
Multinational Insurance Firm
next project

Multinational Insurance Firm

Offices
Stamford, CT, USA - Build completed in 2020
View Project