Au Pain Doré

Au Pain Doré

Architect
naturehumaine
Location
Côte-Des-Neiges, Montreal, Canada
Project Year
2014
Category
Offices

Shops
Adrien Williams

Au Pain Doré

naturehumaine as Architects

The bakery ‘Au Pain Doré’ , located on the ground floor of a 3 storey building on Côte-des-Neiges, decided to do some important renovations. The challenge was to give this chain a contemporary look. ‘Au pain doré’ is inspired by the European concept of ‘bakery/café’ that combines the sale of baked good and high quality coffee where the barista is put at center stage.


The interior organization has been completely redesigned with an extension in the back creating a 1500 sqft unit. The spatial concept of the project was inspired by the lattice of wooden bread baskets. A structural wooden frame holds a series of randomized wood slats creating a lattice that opens and closes to create space for lighting and ventilation. The lattice wraps down the wall turning into shelves for the bread and pastries as well as benches and counter tops. The randomized rhythmic lattice provides a dynamism experienced as you enter the bakery.

Share or Add Au Pain Doré to your Collections
Project team
Photographers
Aluminum House
next project

Aluminum House

Private Houses
Madrid, Spain
View Project