Banc Sabadell Welcome Hub

Banc Sabadell Welcome Hub

Architect
Mateo Arquitectura
Location
Avinguda Diagonal, 456, Barcelona, Spain | View Map
Project Year
2021
Category
Banks

Offices
Adrià Goula

Banc Sabadell Welcome Hub

Mateo Arquitectura as Architects

This space is articulated in three floors: the central area, access and image from the outside; the lower floor, a collective gathering place; and the upper floor, a more private work and meeting area.

Caption

The first floor is marked by the desire to build the deep perspective from the street to the interior, based on a sequence of interconnected but diverse spaces: the entrance, initial place; control and access to the other floors, then informal work area and finally more private spaces, all of them adding upin the perspective from the outside.

Caption

From here, going down, we would arrive at a large hall for collective events. The interventions of the artist Alberto Peral accompany us here. Going up, the private work area and the personal meeting with the client. The elevated but close view over Diagonal Avenue is the central argument of the scene in the more public spaces.
The project is handled from abstraction, with some more expressionist movements: the cladding of the pillars on the first floor that twist to facilitate the privacy of the adjoining work tables, the inclination of the roof that generates a false perspective towards the back, etc.

Caption

At night, a moving image of the globe is projected on the entrance walls, a reference to the international character of this space. 

Caption
Caption
Featured Projects
Latest Products
News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More

Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette
5 Aug 2022 News
Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette

Located in the countryside of downtown Brazil, Serrana House designed by Studio Coplanar is a 30-yea... More