BHMM house

BHMM house

Architect
estudio ji architects
Location
Clot de Mingot (Altea-Alicante), Spain
Project Year
2016
Category
Private Houses
Mariela Apollonio (Fotógrafa de Arquitectura)

BHMM house

estudio ji architects as Architects

A house facing the Mediterranean and the River Algar ...


The idea is to create a diaphanous but convertible space where moments dedicated to private and public can be regularly available to its owner.


This requires an only centerpiece storage structure that organizes public and private space. The other parts that serve the house (kitchen, toilets, etc ...) are "assembled" with the main piece to complete a "mechanism volumes" through which it circulates and whose relationship to each other configures the living spaces (1 bedroom suite, a multifunctional space, living room ...)


A system of hidden wood panels deployed and collected to set different levels of privacy: a continuous and fluid space when the panels are open, or space compartmentalized in different rooms when closed.


The transition from "public" to "private" is done through thresholds that compress space. Through them it is where white and bright parts become intimate spaces built in oak. These thresholds, in certain stress points, are broken up into wooden slats that frame the visual sought. It is especially important threshold of space that frames the landscape outside, which extends to the ground as an exhibitor and storage.


A subtle vertical lines carved in wood accompanies the entire house giving her rhythm and texture.

Share or Add BHMM house to your Collections
Forest House
next project

Forest House

Private Houses
Oratia, Auckland, New Zealand - Build completed in 2016
View Project