Biovilla Patio

Biovilla Patio

Architect
Arquitetos Associados
Location
Jaboticatubas, Minas Gerais, Brazil
Project Year
2012
Category
Private Houses
Arquitetos Associados

Biovilla Patio

Arquitetos Associados as Architects

The starting point for this project is the redrawing of the ground, which allows the service spaces to be placed on a level lower than that of the street and therefore reduce their visual presence. In the redrawing, a front and gardened slope is created. It solves part of the structure and the contact of the building with the terrain.The program of a single-family house is sheltered by two volumes articulated around a central gardened space. These volumes create the distinction between the living and intimate areas, and are organized on two split levels, so as to allow the vertical circulation to be made through ramps. Beside the central patio, the coverage is also proposed as a leisure space recreating in height the ground space occupied by the house itself.

 

Material Used:

1. Concrete

2. Glass

3. Green roof

4. Aluminium tiling

5. Marble floor

Project team
UMAR
next project

UMAR

Exhibition Centres
Dübendorf, Switzerland - Build completed in 2018
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter