Specifier · Save time: Make one inquiry to multiple manufacturers.
Breuninger Customer Service

Breuninger Customer Service

Architect
DITTEL ARCHITEKTEN GMBH
Location
Stuttgart, Germany
Project Year
2015
Category
Offices

Shops

Warehouses
Kniff Projektagentur, Philip Kottlorz

Design award for service space with cross channel sale

DITTEL ARCHITEKTEN GMBH as Architects

The new customer service of the fashion and lifestyle company Breuninger in Stuttgart addresses all concerns of its customers in an area of over 300 square metres. The philosophy of the department store - exclusive service - is translated into a clear, functional design with quality materials and lovely details.


"Welcome to our Customer Service Centre" reads the hand-written sign on the entrance on the fourth floor. The milled logo pattern of the white frame and the size of the door, which leads directly to the Customer Service Centre, makes it stand out from the retail space. It is not only the atmosphere created by the colour scheme, which is manifested in bright floors and white furniture with oak panelling, that is clear, but also the signage. To the left is the reception, while the lounge to the right is separated by the change from hard to soft floor material in the open space. Rich CI orange in the wall design is balanced by the subtle shades of grey in the carpet. Lounge-chairs and sofas leave no doubt as to their purpose: to look at the magazines and use the integrated tablets in a relaxed atmosphere.


If you go straight ahead, you will directly get to the seven-meter-long pick-up counter for products you ordered online. This is where the established Click & Collect system is brilliantly consummated. The changing rooms in noble CI black with ruby red curtains and leather benches resemble a suite. Their more than generous size offers enough space for trying on clothes in atmospheric lighting. At the same time the smartphone is being charged via a USB port, if necessary. In addition to personal advice on the spot, a so-called Social Mirror is also available. This flat-screen monitor allows digital natives to create films and images which they can share directly in social networks or send out by e-mail.


At the height of the Click & Collect counter, a glazed office represents the open attitude of the Customer Service management. This office leads to the spatially separated areas for personal customer counselling. Specially developed pieces of furniture with different working heights are sensibly ergonomic and functional. Here, too, loose rugs in gradient colours and with glossy threads create a customer-friendly atmosphere in the room.

Share or Add Breuninger Customer Service to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

Home for the Arts
next project

Home for the Arts

Apartments
Amsterdam, Netherlands - Build completed in 2021
View Project