Canari house

Canari house

Architect
naturehumaine
Location
Montreal, Canada
Project Year
2016
Category
Private Houses
Adrien Williams
Product Spec Sheet

ElementBrand
SofaArketipo
Dining lightBEC BRITTAIN
Paint producerBenjamin Moore
Kitchen islandCaesarstone
Bathroom MosaicCentura
Dining tableLucidi Pevere

Product Spec Sheet
Sofa
Dining light
Paint producer
Kitchen island
Bathroom Mosaic
by Centura
Dining table

Canari house

naturehumaine as Architects

An athletic young couple wants to transform a fourplex to create their primary residence, while maintaining a rental unit on the first floor. The existing part of the house, dating from the 1930s, is restored on the street side, and the attached garage is restructured to match, as well as to accommodate the new outdoor terrace perched on its roof. Topped with an angular wooden structure, this volume breaks up the perpendicular volumetry of the corner building and allows gardens to nestle into its interstices.


Large bay windows overlooking the north-facing garden bring maximum light to the living areas and show off the striking colour of the stairway. As a focal point of the interior composition, the stairway brings a warm and vibrant tone to the project. The layout of this sculptural object, playing with diagonal lines, is the central dynamic element of the Canari house.


A black band defines circulation through the house, all the way to the garden. The colour accents in the bathrooms, in orange and blue tones, energize the look of these confined spaces and complete the graphic composition of the project.

Share or Add Canari house to your Collections
Project team
Musée des Confluences in Lyon
next project

Musée des Confluences in Lyon

Museums
Lyon, France - Build completed in 2014
View Project