Specifier · Save time: Make one inquiry to multiple manufacturers.
Capcom Vancouver

Capcom Vancouver

Designer
DIALOG
Location
Vancouver, Canada | View Map
Project Year
2017
Category
Offices
Stories By
DIALOG

Linea Ceilings
Ema Peter Photography
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Acoustical Wood Paneling Linea Ceilings
ManufacturersBensen
Generation office chairKnoll
FurnitureAndreu World
ManufacturersFluxwerx

Product Spec Sheet
Acoustical Wood Paneling
Manufacturers
Generation office chair
by Knoll
Furniture
Manufacturers

A Zen Office Space for Capcom’s Vancouver Head Quarters

DIALOG as Designers

DIALOG’s ‘CapCalm’ design is a mature expression of Capcom’s business – past, present and future – it reflects a considerate understanding of a creative’s needs and the psychology of contemporary workplace design.


In May 2017, DIALOG’s Vancouver interior design team turned video game office design on its head with Capcom’s new location for its Canadian Headquarters. Capcom wanted to relocate to a more urban, transit-oriented building that would ease employees’ commutes. DIALOG and Capcom selected a 52,000 sq. ft. of raw shell space in a new mixed-use development quietly nestled in a peaceful business park along Greater Vancouver’s Sky train line in Burnaby, British Columbia.


Capcom’s new office design is a deliberate response to the maturing gaming industry, Capcom’s goals within said industry, and the end-user experience—all folded neatly within the context of Capcom’s Japanese roots. Video game company office designs are typically loud and busy. DIALOG and Capcom steered away from these precedents and focused on addressing the specific needs laid out before them. Capcom wanted a refined space that offered moments of reflection, where visitors and employees could be inspired by the company’s roots, harnessed in a design that represented its future. Surprisingly, what emerged through an exercise with the client—where they worked together to determine that Capcom wanted to separate themselves from the pack—was an atypical design direction. What’s materialized is a hyper-real Zen experience. DIALOG drew inspiration from traditional elements of Japanese design like wood, reflection ponds, origami, shoji screens and tatami mats. They extrapolated elements of these inspirations and reinterpreted them throughout the space. Walking into the welcome area, the reception desk takes on the sharp angles of folded pieces of paper—immediately visitors are welcomed with a nod to the meditative practice of origami. Further expressing this idea are the many-faceted origami forms that fold their way through the space. This idea is expressed through furniture pieces and the angular encased meeting rooms. There is no shortage of collaboration at Capcom, so generous amounts of open space were allocated to create breakout rooms/impromptu collaborative working environments. The impetus for the custom wood-slat ceilings seen throughout the space was a tatami mat. These ceilings clearly define where the collaborative nodes are throughout the space. Each stick of wood is rotated to mimic the shapes of a traditional tatami mat. If you find yourself under a wood ceiling, you’ll find mobile whiteboard walls accompanied by soft pebble-like furniture. These are life-size interpretations of the pebbles found in the sand gardens on each floor. These gardens delineate central meeting rooms, and are an opportunity for active meditation and reflection.


Art in the workspace DIALOG worked with Capcom’s animators to develop a two-story projection featuring one of a kind Capcom koi that gently swim in and out of a two-storey void. In that same vein, DIALOG visually connected the floors by cutting out an atrium space that would house a custom digital koi pond. A “ring-road” corridor connects employees to the different points of discovery throughout the space. Along this walk you’ll find a curated selection of Capcom’s intellectual property. Life-size figurines and hand sketches stand out against the space’s refined and elegant palette. Design Features Origami Rooms: These meeting room façades resemble hand-folded boxes. They offer moments for quiet communal collaboration. Collab Rooms: Small gaming rooms where employees can awaken their minds by meditating over a game or two. Gallery Walk: A “ring-road” corridor connects employees to the different points of discovery throughout the space. Along this walk you’ll find a curated selection of Capcom’s intellectual property. Life-size figurines stand out against the space’s refined and elegant palette. Origami Folds: A design theme that threads throughout and unifies the space, the expression of the art of origami manifests in functional pieces. Side tables, the reception desk and meeting room facades pay homage to the tradition. Tatami Ceiling: An elegant tatami inspired ceiling redefines the pre-existing exposed and industrial ceiling of the entrance and adjacent meeting rooms. Zen Gardens: Sand gardens encircle meeting rooms, metaphorically segregating them from the rest of the office; travelling over stones to enter them, one leaves previous thoughts and work “in the office” to step into a new arena in one’s mind for collaborative creativity. Elements of the Zen gardens extend into breakout meeting areas, where the seating was specifically chosen to look like enlarged pebbles.

Capcom Canadian Headquarters

Linea Ceilings as Acoustical Wood Paneling

Capcom's new canadian Headquarters relocated to a more urban, transit oriented building that eases employee's commutes. Nestled in a business park along Greater Vancouver's Sky train line in Burnaby, B.C., 52,000 sq sf of raw shell space in this new mixed-use development. 

Share or Add Capcom Vancouver to your Collections
Project Credits
Products used in this project
Teca House
next project

Teca House

Private Houses
Biella, Italy - Build completed in 2020
View Project