Casa Club Bosque Altozano

Casa Club Bosque Altozano

Architect
Parque Humano
Location
Morelia, Mexico
Project Year
2009
Category
Restaurants
Paul Rivera

Casa Club Bosque Altozano

Parque Humano as Architects

The building resides effortlessly on a soft slope with privileged views to the valley of Montaña Monarca, in Morelia, Mexico. The building has been conceived as a homogenous stone mass, hollowing out a huge opening with an inviting forced perspective effect caused by the asymmetric glassed walls that frames the natural panorama (meant to evoke renaissance perspective drawings). The amber atmosphere created through the filtering of the natural light through the stained glass, blends with the colored space, generating a chromatic continuity that during the course of the day moves imperceptibly through an endless scale of oranges, red and yellows. Light also enters through two wooden skylights located in the middle of the room, helping to balance the colored light that comes from the window.


A few rich, tactile materials were used in combination with the light to create the environment. This effect is granted by local stone used on the gavion walls and floors apart from the timber on the roof and other wooden objects.


Lounge area, dining space and an open terrace are the interior program.

Project team
De Rotterdam
next project

De Rotterdam

Commercials/Industrials
Rotterdam, Netherlands - Build completed in 2013
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter