Casa De La Higuera

Casa De La Higuera

Architect
Estudio En Hebra
Location
Valencia, Spain | View Map
Project Year
2020
Category
Private Houses
Adrian Mora Maroto – Estudio En Hebra
Product Spec Sheet

ElementBrand
Plaster at interior walls, Plaster at exterior wallsMapei
Windows at facadeCortizo
Concrete Floor Grupo Puma
Stone at Pantry Island Inalco
WoodfloorParador GmBH & Co. KG
Main Shelve at Living RoomViroc

Product Spec Sheet
Plaster at interior walls, Plaster at exterior walls
by Mapei
Windows at facade
by Cortizo
Concrete Floor
Stone at Pantry Island
by Inalco
Woodfloor
Main Shelve at Living Room
by Viroc

Casa De La Higuera

Estudio En Hebra as Architects

CASA DE LA HIGUERA (The Fig Tree House) is a small apartment in the historical center of Valencia, that guides its spaces to a courtyard, filling them of indirect light. The interior is worked by natural material textures, where tradition and handwork can be appreciated, in a very controlled way.

 

Estudio En Hebra wanted to collaborate to create different interior atmospheres with other local design branches, artists and sculptors from town for creating synergy, as in an art gallery, to upgrade open and clean spaces inside the apartment. Details are simple, lighting is adjusted, almost it doesn´t exist at ceiling plan, all spaces are illuminated by indirect light for avoiding glare and achieve comfort. This house, with central-european style, creates a cozy and intimate atmosphere at the private areas (night rooms) and opens itself in a large space with industrial notes at daily areas. Interior Oak millwork is designed to take advantage of all spaces. Its lines go all around interior so that, in the person who inhabits view, there is a continuous and fluent sensation.

 

Big gap at facade (3 x 3 meters), and carpentry was inspired in Soho (NY) Architecture, because of client´s relationship with this New York neighborhood.

 

Material Used :
1. Cortizo – Windows at facade
2. Mapei – Plaster at interior walls
3. Mapei – Plaster at exterior walls
4. Parador – wood floor
5. Concrete Floor - Grupo Puma
6. Viroc – Main Shelve at Living Room

This story is available in multiple languages
Share or Add Casa De La Higuera to your Collections
Project Credits
K11 MUSEA (Special Features)
next project

K11 MUSEA (Special Features)

Parks
18 Salibury Road, Tsim Sha Tsui, Hong Kong - Build completed in 2019
View Project