Case house

John Pardey Architects as Architects

A holiday home in the Cotswolds Water Park, the Case house assumes a simple, linear box-like form – when closed, only a single opening onto an open courtyard space hints at domesticity – but once occupied, a series of hydraulically operated shutters hinge down to open up the house to the sun and views. The house is planned around an open internal court that allows privacy to the inner rooms, with two levels of bedrooms and bathrooms to one side and a double height living space, with a gallery above part of the space containing a master bed or study area. Onto the lake, a full height shutter hinges down to hover over the water providing a deck and with a fully glazed wall recessed into the box, maintaining privacy from any neighbours.


Share or Add Case house to your Collections
Project Credits
Private Residence in Palos Verdes
next project

Private Residence in Palos Verdes

Private Houses
Palos Verdes, Valmonte, CA, USA - Build completed in 2019
View Project