Product Spec Sheet

ElementBrand
Persiana rolô, Toldo retrátil Gobi em lona para proteção solarHunter Douglas Architectural
Revestimento em laminado melamínico cor Old PekanFormica Group
Massa para efeito Marmoratto cor Grisalho, Tinta acrílica Premium cor Grafite Lapiseira acab. foscoSuvinil
Movéis em estrutura de vergalhão e cachepots em aço para plantasArtFer
Piso LVT linha Hércules, cor 004 - KW6053 BOWBeaulieu
Piso LVT linha Hércules, cor 004 - KW6053 BOWBelgotex

Product Spec Sheet
Persiana rolô, Toldo retrátil Gobi em lona para proteção solar
Revestimento em laminado melamínico cor Old Pekan
Massa para efeito Marmoratto cor Grisalho, Tinta acrílica Premium cor Grafite Lapiseira acab. fosco
by Suvinil
Movéis em estrutura de vergalhão e cachepots em aço para plantas
by ArtFer
Piso LVT linha Hércules, cor 004 - KW6053 BOW
Piso LVT linha Hércules, cor 004 - KW6053 BOW

CBM+BMPI

Vazio S/A as Architects

Construtora Barbosa Mello’s new headquarters is an open office whose main element is a skylight that provides plenty of natural light, which allowed a highlight to the landscaping. Palm trees, cyclanthus, and boa constrict and demarcate continuous rooms, artificial light is balanced with daylight, and living areas are defined by green areas.

At the same time sober and cozy, the office is in Savassi, a bustling neighborhood in Belo Horizonte that combines daytime activity with the nightlife of bars and restaurants.

Originally, a “BHZ Mall” operated on site: a shopping gallery whose stores were all facing a double-height mall crowned by this large illuminating skylight. Therefore, it was a typical hermetic gallery designed for retail and not for offices. Our proposal bets on the valorization of this only source of natural light, hence the choice for large plants and for a layout that enhances the space of the original mall, now transformed into a gardened common area.

The program is divided into two floors that make up 2,300 m2. In the first, the visual permeability of the open space contrasts with the privacy of the meeting rooms, which are concentrated along the perimeter of the building. In the second, where there are no common areas, the rooms  are disposed around the mezzanine and enjoy the precious natural light available.

A key item of the project, the leisure area has its own time, decelerated by a wall of plants that live well in low light, and marked by a modular wooden bleacher. The landscaping project is complemented by the graphic signage project. In addition to demarcating the glass partitions with a pattern that determines a balance between transparency and privacy, there are also pictograms designed after a re-reading of the company logo, designating all the rooms.

Designers: Vazio S/A + Helena T Rios

This story is available in multiple languages
Share or Add CBM+BMPI to your Collections
Project Credits
Architects
NUBO Sydney
next project

NUBO Sydney

Nurseries
Sydney, NSW, Australia - Build completed in 2017
View Project