Comfort in Context
Moooten Studio / Qimin Wu

You Can Build Around Nature

Chain10 Architecture & Interior Design Institute as Architects

Blending Your Project With Its Surroundings

Life in the city is something that everyone tries to escape. It is full of cars, noises and things that assault our senses. Most people born in a city or who have lived there for a long time quickly grow tired of the hustle and bustle. By stepping out of our comfort zone, people gain the ability to try a new experience. Moving away from the city, and embracing the natural environment. 

photo_credit Moooten Studio / Qimin Wu
Moooten Studio / Qimin Wu

This project quite far away from the city is what most people in Taiwan would term the countryside. The property is adjacent to the low-density residential area of the Agongdian Reservoir in the mountains of Kaohsiung. At a glance it looks like an orchard with lots of hills. In front of the property, there is a private 6 meter road that takes into account: privacy and the safety of vehicles entering and exiting. The building is 6.5 meters away from the road. A green slope was created under the suspended wall on the second floor of the main building facing the southward hilly land. The natural grassy slope in the courtyard echoes the greenness of the hillside slope. A number of Taiwanese beech trees were also planted to further enhance the greenness of the property. All of this allows the inhabitants to easily view the change of seasons while creating a rare atmosphere that is impossible to achieve in a city-like environment.

photo_credit Moooten Studio / Qimin Wu
Moooten Studio / Qimin Wu

With this project, the aim was to go further with its connection to the environment. Due to the location of the residence, it was known there would be numerous local wild animals and insect species. A typical project like this would usually cause a lot of disruption to their habitats. The size of the building also affects the combination of internal and external lighting. What was done, was to minimize the effect of the internal physical lighting. This lighting has been positioned in such a way that it doesn’t disturb the habitats in the area.

photo_credit Moooten Studio / Qimin Wu
Moooten Studio / Qimin Wu

Many projects try to control the environment, here, the typical south-westerly wind direction was a big consideration during the summer. This wind combined with the facade is why the building is much cooler and requires less usage of electricity to keep it cool. During winter, the hills block the cold wind. The direction combined with the suspended nature of the building means there is greater air circulation which benefits the residents in a hot climate like Taiwan.

photo_credit Moooten Studio / Qimin Wu
Moooten Studio / Qimin Wu

Nature doesn’t have to be the second thought for an architect in 2020, it must always be his or her first. The earth isn't getting any better and everyone needs to do everything they can to reduce the emissions of their projects. That being said, a large number of green trees were positioned around the building taking into the location of the property and attempting to address carbon neutrality. At the same time, this manages to create shade and filter the ambient air quality. The exterior of the building is made of breathable and environmentally friendly paint with galvanized steel. The interior design is not extravagant and tries to remain ethical and sustainable. Environmentally-friendly recycled materials have been extensively used so the structure is easily alterable. The reduced carbon emissions are expected to preserve more of the planet for the next generation.

photo_credit Moooten Studio / Qimin Wu
Moooten Studio / Qimin Wu

The living room has always been the focus of the family. By significantly reducing the cost of construction, critical resources were brought to bear on the spaces inside. The south-facing hilly green slopes situated in the courtyard extends the public space for the family. Over time, the movement of the trees creates light and shadow in the yard which brings a liveliness to the residents. Everyone needs a sanctuary away from the stresses of city life and that is the space that has been created. Plentiful natural light enters the room through the large floor-to-ceiling windows. This means that we only need a small number of artificial light sources. As time goes by, the owners can directly feel the difference of light, reminding them to cherish the beauty of the moment.

photo_credit Moooten Studio / Qimin Wu
Moooten Studio / Qimin Wu
photo_credit Chain10 Architecture & Interior Design Institute
Chain10 Architecture & Interior Design Institute
photo_credit Chain10 Architecture & Interior Design Institute
Chain10 Architecture & Interior Design Institute

 

Read story in DeutschItalianoEspañolFrançais and Português

Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
ManufacturersPulpo
Oda
Bathroom tap - LogisHansgrohe SE
LampsB&B Italia
Product Spec Sheet
Manufacturers
Oda by Pulpo
Bathroom tap - Logis
Lamps
Featured Projects
Latest Products
News
Experimental Co-Housing Denver project by Productora provides a compelling model for centrally located, low-cost housing
17 May 2022 News
Experimental Co-Housing Denver project by Productora provides a compelling model for centrally located, low-cost housing

Only a few miles from the downtown area of Denver, this experimental co-housing project by Productor... More

Baumschlager Eberle Architecten create an architectural statement for a natural setting in Alpe Furx
17 May 2022 News
Baumschlager Eberle Architecten create an architectural statement for a natural setting in Alpe Furx

On a sloping site in the Austrian ski resort of Alpe Furx, this holiday and leisure development by B... More

Under the Willow Tree provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting
14 May 2022 News
Under the Willow Tree provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting

In the middle of the countryside at the highest point of the village of Ninove, Belgium, an existing... More

Park Associati’s Luxottica Digital Factory reinterprets an existing industrial building in Milan
14 May 2022 News
Park Associati’s Luxottica Digital Factory reinterprets an existing industrial building in Milan

In Milan, Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets an existing industri... More

Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture
14 May 2022 News
Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture

Located in the Alpine region of Madesimo, Italy, Baita MV by Luconi architetti comprises an extensio... More

OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube
13 May 2022 News
OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube

Rem Koolhaas and David Gianotten see the Taipei Performing Arts Center as close as they have ever be... More

Top 10 Trending Armchairs
13 May 2022 News
Top 10 Trending Armchairs

Architects and designers use armchairs to complete spaces visually and functionally. Popular armchai... More

Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa
12 May 2022 News
Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa

In Nonthaburi, Thailand, Casa de Alisa by Stu/D/O Architects is defined by the material and structur... More