Connect

Connect

Architect
Koseki Architects Office
Location
Fushimi Ku, Japan
Project Year
2005
Category
Nurseries

Connect

Koseki Architects Office as Architects

This nursery school project is extension to the main existing building. The old existing building is typical facilities of closed boxes. It is difficult to encourage children to behave freely in the existing building. Although, architecture is physically unmovable but children move as they like. We realize that children's movement is most important consideration for design. It doesn't mean to design only the behavior of children but also to know the reason why they behave freely as their pleases.


The client brought up the problem about a trend towards having fewer children. According to her, children today are generally bad at group action and tend to shut themselves in comparing with the period of increasing birthrate. For the purpose of encouraging children to act harmoniously in a group, we kept on expanding or cutting down the space vertically and horizontally. In that process we found out a three-dimensional loop as one. There is no partition wall inside. We think this “united loop” makes it possible to have various kind of group depending on their needs with movable furniture which we designed using wheels. Furthermore, we turned our attention to the border between inside and outside where a lot of elements like light, air, noise, view, smell etc, come up time after time. We tried these elements to exist anywhere in the “united loop” as equal quality. Actually, it was long way to decide the form of this loop.

Share or Add Connect to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

House in Lanškroun
next project

House in Lanškroun

Private Houses
Lanškroun, Czech Republic - Build completed in 2021
View Project