Cornwell Office 1.0

Cornwell Office 1.0

Designer
Kestie Lane Studio
Location
Melbourne VIC, Australia | View Map
Category
Offices
James Withers
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
PendantFlos
Table lampOluce
ManufacturersVitra.
Tiles Artedomus
Lighting CHRISTOPHER BOOTS
Planter ShelvesCRITERIA

Product Spec Sheet
Pendant
OK by Flos
Table lamp
Manufacturers
Tiles
Lighting
Planter Shelves

Cornwell Office 1.0

Kestie Lane Studio as Designers

Refreshing and energising a creative office space through moments of colour and curiosity.

 

What was the brief?

The brief was to design an office space for Melbourne-based creative agency, Cornwell. The key was to embody the brand’s creative values and transform the industrial style space into an interior that provides a flexible and inspiring work environment.

 

What were the key challenges?

When designing an office space, finding a balance between social and private spaces are a challenge. Given the nature of our client’s business, producing a space that encouraged social interaction and collaboration was paramount.

Addressing the space’s varying floor heights was another challenge, with the goal to connect these areas in a seamless way.

 

What were the solutions?

By treating the threshold of where the floor level changes as a feature, we were able to use this to our advantage from both a form and function aspect. This area became a platform for custom design elements such as steel frame doors, stone plinths and custom joinery, resulting in this being the focal point of the space.

 

The two levels allowed us to create two separate areas that are easily interchangeable between an open space and private area, allowing for flexibility throughout the workday. Custom steel frame doors and curtains facilitated this.

 

How is the project unique?

Featuring custom designed elements throughout, the design for Cornwell’s office space was a true reflection of the brand’s originality. The success of an office space can be measured by how it facilitates a positive working environment. Cornwell has been transformed into a creative space that inspires the imaginative people who spend their time there.

 

Being a digital orientated agency, strong graphics set the design language in the space. Throughout the interior and its custom joinery, you’ll find pops of electric blue and brass details. The custom matt black steel frame doors with stone inlay creates a bold backdrop for the loft-style space. Beyond the graphic doors, drapery hangs adding softness.

 

Featuring varying floor heights connected by stone plinths, the interior has a layered effect. Through this approach, a balance of open plan and private spaces are achieved. Being a creative workplace, encouraging interaction between staff and spaces was key.

 

The felt walls aid in providing a sense of flexibility in the space, suggesting that inspiration could be explored and showcased anywhere. Balancing these more casual aspects are gallery like moments, presenting a range of artifacts on display showing the brand’s appreciation for art and all things beautiful.

 

Eclectic and easily transportable furnishings are scattered throughout, adding to the dynamic and flexible quality of this working environment.

This story is available in multiple languages
Share or Add Cornwell Office 1.0 to your Collections
Project Credits
Products used in this project
Saus Home
next project

Saus Home

Private Houses
Saus, Spain - Build completed in 2020
View Project