Courtyard House Somers

Courtyard House Somers

Architect
Opat Architects
Location
Somers, Australia
Project Year
2006
Category
Private Houses
Peter Bennetts

Courtyard House Somers

Opat Architects as Architects

In this new home the client brief was for a low maintenance home to accommodate an expanding family with regular guests. Located on a semi-rural context, one hour from the CBD the house is designed to operate independently of public water, gas, sewerage and electricity. The design incorporates a range of outdoor spaces as an extension of the living spaces. Spaces are orientated due north and the shape of the house is designed to allow the sun to heat spaces during winter and to naturally ventilate during summer.

Share or Add Courtyard House Somers to your Collections
Project Credits
Science Research Facilities
next project

Science Research Facilities

Research Facilities
Mpumalanga, South Africa - Build completed in 2019
View Project