Dietro Le Quinte

Dietro Le Quinte

Architect
sceg
Location
Torino, Italy
Project Year
2018
Category
Shops

Showrooms
ROBERTO BORGO

Dietro Le Quinte

sceg as Architects

A jewelry of great craftsmanship and innovation “divided” into two worlds: the laboratory and the shop. The need of visual and emotional connection between the two places, the conception-production and the representation-sales was the main instrument of the design. A filter of pleated paneling, as scenes of a show, becomes the limit between the two spaces. The “backstage” discovery, that can be glimpsed from the entrance and the shape of the triangular fold, becomes repetitive starting from the walls up to the basements of the showcase, guides and accompanies the visitor. The colorless space, like an art gallery that enhances the exposed object, creates contrasts between light and shadow through the material reliefs.


Material Used:

1. Whitel Acquered Wood Paneling

2. Porcelain Stone Ware

3. Oakfurniture

Share or Add Dietro Le Quinte to your Collections
Project team
Bahá’í Temple of South America
next project

Bahá’í Temple of South America

Churches
Diagonal Las Torres 2000, Peñalolén, Chile - Build completed in 2016
View Project