Erskineville Studio

Erskineville Studio

Architect
PIVOT
Location
Erskineville, Sydney, Australia
Project Year
2013
Category
Offices
Justin Alexander

Erskineville Studio

PIVOT as Architects

The project is for a secondary dwelling which will be used as an art studio and home office. The project is characterized by its high level external aesthetic detailing. A black glazed brick is chosen as the base building material with a cedar wall panelling system used as a secondary decorative cladding. The timber panelling is both decorative and functional with it being used as rotating timber shutters over the northern level 1 window which reveal splashes of colour and tone in a rotated position. The panelling arrangement acts as a ribbon, wrapping and shrouding the building whilst providing notions of flow and direction through its fluid and curvilinear arrangement and articulation.

Project team
Architects
Photographers
House Z-M
next project

House Z-M

Private Houses
Heusden-Zolder, Belgium - Build completed in 2013
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter