FB + estudio

FB + estudio

Architect
FB+ estudio
Location
Juan de Salinas 13-26, Loja, Ecuador | View Map
Project Year
2018
Category
Offices
Fb+ estudio

FB+ estudio

FB+ estudio as Architects

Located in Juan de Salinas street in Loja,FB + is an architecture, design and construction studio whose fundamental focus is to develop multidisciplinary projects that allow the creation of spaces where sensations of the users are being intensified. The spaces created by FB + dialogue with the environment and respond coherently to the needs generated by the project.

 

It is implanted in a family plot of 250m2 with a north-south orientation, protected from direct sunlight. The studio occupies 20m2 in the front corner of the lot. This area was adapted from a commercial space to a studio utilizing the same masonry and sanitary facilities.

 

The studio seeks to interact with the city, giving it a neutral space for pause and observation, creating a space that transforms from a vacuum in the day to a point of light at night, taking advantage of its materiality.

 

The mural painted by the architect Carlos Valarezo integrates the studio with the city, conceptualizing the formal, integral and philosophical research in architecture and reflecting the chaos that is currently lived in the cities and the search for solutions that we seek as a studio.

 

The entrance is marked by sliding doors made of translucent polycarbonate, after which a folding door of OSB is opened in order to provide greater security.

 

The soft and warm lighting merges with the white walls, the furniture designed by Innovar fulfil their functionality while allowing the vegetation to be present and in harmony with the different elements that are part of the studio. Materiality, lighting and furniture become the dynamic and optimal space that meets the goals.

This story is available in multiple languages
Share or Add FB + estudio to your Collections
Project Credits
Architects
Extension Charred wood Yakisugi
next project

Extension Charred wood Yakisugi

Private Houses
35 Laillé, Marigné-Laillé, France - Build completed in 2016
View Project