Guest houses in Relax park VERHOLY

Guest houses in Relax park VERHOLY

Architect
YOD design lab
Location
Sosnivka, Ukraine | View Map
Project Year
2015
Category
Housing
Andrey Avdeenko

Guest houses in Relax park VERHOLY

YOD design lab as Architects

The guest housesare the variation of thehotel rooms in spa-complex Relax Park Verholy located in a pine forest in the Poltava region. Houses are built fromlightweight metal frame structures made by BF Zavodcompany(Kiev) in accordance withthe designers' drafts. The space of the house is 32 m² and the total weight of the frame with the sandwich panels, covering construction and floors, is 2200 kg. One of the challenges that faced the studio was the realization of the project in a short time. Designers managed to completeitwithin only two months. During this period construction works were carried out, engineering networks and communications were established, and finishing works and decoration were implemented. Instead of the usual solid base the house stands on the so-called screw base. This technology allows to setquickly the structure in any landscape without harming nature. This type of basehelped to setthe houses among the pineswithout damaging any trees or their root system. The houses are standingabove the ground (at least a meter), sodesigners succeeded to manage without the base structure and the waterproofing. All drainages were hidden behind the front cladding. The interior floors are tiled and equipped with water heating; the walls are covered with plywood from veneered oak, and ceilings and terrace –with larch plates. From the outside the building is covered with heat-treated plates made of solid alder. The house is equipped with water heating and channel air-conditioning. All lighting (diode lamps and background diode highlighters) are energy saving. The interior is realized in minimalist aesthetics. For finishing designers used natural materials and colors. One of the walls in the house is fully glazed. In the daytime guests can enjoy nature without leaving the room, and for evening privacy the rooms have the dense curtains.

Tilt Roof House
next project

Tilt Roof House

Private Houses
Jipyeong-myeon, Yangpyeong-gun, Gyeonggi-do, South Korea - Build completed in 2014
View Project