HAYAMA renovation

HAYAMA renovation

Architect
Yoshiki Ogata+SALT
Location
Hayama, Kanagawa, Japan | View Map
Project Year
2017
Category
Private Houses
YASAKA Mariko

HAYAMA renovation

Yoshiki Ogata+SALT as Architects

We renovated a room in an old condominium in Hayama. The client is art director Takahiro Kaneshima, who has a huge collection of art, and we decided to create a residence that could contain it. There is also a palace in Hayama, which is rich in nature and scenic. There is also a beach within walking distance, so you can relax in all seasons.

 

Since it is an old condominium, we decided to design the house by reducing the building parts in order to keep other costs down while renewing the facilities. First of all, the material of the corridor from the entrance to the balcony was ripped up for three reasons: to take the art in and out, to go to the beach frequently, and to have guests over.

 

The points of movement with dirt feet are the corridors, the dining room, and a single path to the veranda. A guest room, bedroom, bath, toilet, art storage and living room are arranged on the left and right side of the street. In addition, a single road connecting the bedroom, art storage and living room was installed as a private flow line with wood flooring. This plan, with two earthen floors and a private corridor arranged vertically, is a room in an apartment with the image of an annex that is both a residence and an annex inside a gallery.

 

Material Used:

1. Oak floring

Share or Add HAYAMA renovation to your Collections
Project Credits
1906 Apartment
next project

1906 Apartment

Apartments
Darlinghurst, NSW, Australia - Build completed in 2018
View Project