House B
© Dietrich | Untertrifaller (Angela Lamprecht)

The timber house with copper roof is set in the steep meadows below the residential street. The facade is clad with wooden panels, stretching a prismatic contour over indoor and outdoor spaces. The graded transmittance of this wide envelope maintains the privacy of the interior and the covered outside areas. The road side of the building has no windows and shows only the upper floor. In contrast, the two-story south façade, oriented to the valley, is full-height glazed and opens a phantastic panoramic view. The balcony and the terrace are incised into the wooden structure.


The living area in the upper floor – the access level – is organized as an open space. A free standing kitchen block and an oven divide the room into different zones: cooking, dining, lounge area and library. A staircase, framed by fair-faced concrete walls, leeds down to the sleeping level. Guest rooms, service rooms and a workshop are located below the garage.


As the facade, the interior shows above all timber surfaces: rough sawn oak on the floor, silver-fir cladding on the walls and ceilings, oak and silver-fir veneers on the fronts of the built-in furniture.

Product Specifications
BrandCategoryProducts
Schneider SchwarzenbergElectronics
Fletcher Hotel, Amsterdam
next project

Fletcher Hotel, Amsterdam

Hotels
Amsterdam, Netherlands - Build completed in 2013
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter