HQ Binst Architects

HQ Binst Architects

Architect
Binst Architects nv
Location
Luikstraat, Antwerp, Belgium | View Map
Project Year
2019
Category
Offices
Herman Desmet
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
sanitaryVOLA
light domeVELUX Commercial
office desk chairsBulo
paintAkzo Nobel
ManufacturersDaikin
FlooringDesso

Product Spec Sheet
sanitary
by VOLA
light dome
office desk chairs
by Bulo
paint
Manufacturers
by Daikin
Flooring
by Desso

Renovation former warehouse into HQ BINST ARCHITECTS

Binst Architects nv as architecture, interior architecture

The building in Luikstraat is a former warehouse that was used to store various materials. After several lives as a dance hall, restaurant, car park and discotheque, the building is now being used as a state-ofthe-art office space between the three top museums in Antwerp Zuid.

The façade will be restored to its original appearance. On the ground floor, new arched windows form an addition to the existing façade grid, with a deeper entrance door in the central bay. The whole forms an understated yet stylish look, which is further enhanced by an elegant steel terrace on the first floor.

Inside, each floor has its own character: a ground floor meeting floor with terrazzo floor, an underground lunch room with voids on the front wall, a first work floor with wide wooden plank flooring and under the roof with Polonceau trusses, a completely white workspace with cathedral allure is created. The soul of the building is preserved and together with the finish, forms a powerful whole. 

This story is available in multiple languages
Share or Add HQ Binst Architects to your Collections
Project Credits
architecture, interior architecture
Main contractor
Exterior joinery
Paper Crane
next project

Paper Crane

Bars
Cairns QLD, Australia - Build completed in 2019
View Project