HUT-TO-HUT

HUT-TO-HUT

Architect
Rintala Eggertsson Architects
Location
Kagala, India | View Map
Category
Private Houses
Pasi Aalto

HUT-TO-HUT

Rintala Eggertsson Architects as Architects

The hut was developed in a design- and building workshop with students from the University of Science andTechnology in Trondheim following an international seminar about the future of eco-tourism in the Western Ghats region in India. The main aim was to find solutions which would benefit the local population specifically and the environment of the region in general.


The concept was to make the hut as environmentally friendly as possible by using locally produced, materials and renewable energy sources. This would then simplify both production and maintenance of the buildings in the long run.


The organization is based on the local building tradition with a cluster of houses which compose a shaded courtyard situation where people can gather. One, two or more buildings can be built next to already existing dwellings or erected separately to form an individual cluster of buildings. Introducing an orthogonal traffic system in the building, one can add several of these buildings together to form a more urban setting in the situation where that is feasible.


The hut represents a possibility for the local population to invest in the growing environmentally conscious segment of the tourist market while maintaining their traditional culture and lifestyle.


The building is totally off-grid. It has solar panels on the roof producing enough energy for the future inhabitants and a composting latrine which produces biogas enough for one household.


Measures (LxWxH): 21 x 6,6 x 4,5 meters

Share or Add HUT-TO-HUT to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

The Zentral Kitchen
next project

The Zentral Kitchen

Restaurants
3F, No. 301, Huashan Road, Jing An District, Shanghai City, China - Build completed in 2020
View Project