Hvidovre Health Centre

Hvidovre Health Centre

Architect
Nordic — Office of Architecture
Location
Hvidovre, Denmark | View Map
Project Year
2018
Category
Hospitals
Helene Høyer Mikkelsen, Ebbe Forup
Product Spec Sheet

ElementBrand
Ceilings training facilitiesTroldtekt A/S
LightingGLAMOX
Glass wallsDeko
CeilingsSaint-Gobain Ecophon
WindowsSkjern Vinduer
Wood panelsTriplex

Product Spec Sheet
Ceilings training facilities
Lighting
by GLAMOX
Glass walls
by Deko
Ceilings
Windows
Wood panels
by Triplex

Hvidovre Health Centre

Nordic — Office of Architecture as Architects

The former post office in the town of Hvidovre, a suburb to Copenhagen, has been converted into a health centre containing treatment rooms, training facilities and offices. Nordic’s ambition was to create an environment that ensured interdisciplinary interaction while remaining open, accessible and welcoming for all visitors.

 

Visitors have a clear visual connection to the green surroundings and will also benefit from excellent daylight, creating the ultimate environment for a thriving health centre. The building has restored its original position as an important part of the green park, establishing better physical connections by removing fences and making outside areas open for all.

 

Material Used :
1. Skylights - VN Glas
2. Vindows - Skjern Vinduer
3. Flooring - Bamboo planks, Holse og Wibroe
4. Ceilings training facilities - Troldtekt
5. Ceilings - Ecophon
6. Wood panels - Triplex
7. Glass walls - Deko
8. Lighting - Glamox

Share or Add Hvidovre Health Centre to your Collections
Project Credits
SFU Sustainable Energy and Engineering Building
next project

SFU Sustainable Energy and Engineering Building

Universities
Surrey, BC, Canada - Build completed in 2019
View Project