In Between

In Between

Location
ArtPark9, Tongzhou District, Beijing, China
Project Year
2018
Category
Hotels

Wellness Centres
© Zhong Weizhi

In Between

DESIGN APARTMENT as Interior Architects

Living a routine life commuting between home, work and other commitments, some people may take wherever they go as home. However, what is the real meaning of home? For the designer, home is about inclusiveness. It can accept your emotion, departure, gathering, and let you embrace your true self.


The space is aptly named "In Between", which is written as "之间" (pronunciation: Zhi Jian) in Chinese characters. It is like a "gray space", which enables the transition between exterior and interior, mood changeover and self-conversion.


For Tang Chung-han, the designer, the project name has a more special meaning. Through separation and unity, textures, envelopes and layers, he intended to create continuous spatial experiences. The Chinese character “之” is zigzag, resembling the form of a path or a kind of connection, which narrates the story about a sequence of interconnected spaces.


The entire space is finished in white, transparent and bright. White, which is symbolic of softness and inclusiveness, can be matched with any colours. And it can also reflect the maximum amount of sunlight.


Without physical boundaries, the space is partitioned by a variety of lines, which are either wide or narrow, either blurry or clear. Every design detail is an undulating paean, with the rhythm provoking people into reflection.


The space is like the fish-belly-like white sun rising gradually at dawn, which adds vigour to creatures in the earth, and also like the bright moonlight at night, bringing peace and calmness and dispersing the darkness.


The artistic painting forms a visual focus, which is full of tension and seems to break through the constraint of space. The white gaps on it seem to try to integrate into the wall, fully displaying the beauty of conflict and harmony.


Around the bed, several openings are carved out, which not only ensure the permeability and transparency of the space, but also reduce the feeling of loneliness caused by the size of space, thus making people feel more secure and increasing enjoyment.


Light flows downwards from the ceiling and penetrates the space layer by layer, thereby adds lightness and rhythm to it.


“I want a space with a sense of formality, a concept of home, and more importantly, a unique spatial experience”, the designer said.

Project team
Interior Architects
Tin House
next project

Tin House

Private Houses
London, United Kingdom - Build completed in 2015
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter